Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Aναδιάρθρωση χρέους θα χρειαστεί το 2015 η Ουκρανία - Λήγουν ομόλογα 28 δισ. δολ.

Moody's: Aναδιάρθρωση χρέους θα χρειαστεί το 2015 η Ουκρανία - Λήγουν ομόλογα 28 δισ. δολ.
Η πολιτική αναταραχή και η εύθραυστη οικονομική κατάσταση βαραίνουν την αξιολόγηση Caa3 για την Ουκρανία
Πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ουκρανίας το 2015 προβλέπει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, σε νέα έκθεση που έδωσε στο φως της δημοσιότητας σήμερα.
Όπως προειδοποιεί χαρακτηριστικά η Μοοdy's, η επιβράδυνση της ουκρανικής οικονομίας και η συνεχής επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας αυξάνουν την πιθανότητα να απαιτηθεί αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους το 2015.
Η πολιτική αναταραχή στη χώρα και η εύθραυστη οικονομική της κατάσταση βαραίνουν την αξιολόγηση Caa3 για την Ουκρανία - με αρνητικό outlook - την οποία δίδει η Moody's.
"H πιθανότητα να απαιτηθεί αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους την επόμενη χρονιά είναι αυξημένη", προβλέπουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moody's, η ουκρανική κρίση αναμένεται να καταγράψει:
- Ύφεση -7,5% το 2014
- Ύφεση -6% το 2015
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, ο οίκος το τοποθετεί πέριξ του 5% έναντι του ΑΕΠ για το τρέχον έτος, 2014.
"Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ουκρανίας αυξάνεται καθώς το 2015 η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με λήξεις ομολόγων ύψους 28 δισ. δολαρίων", εκτιμά ο οίκος.
Όπως προσθέτει, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ αυξημένο ποσό, μπορεί να μην αρκούν για την κάλυψή τα δάνεια που το Κίεβο έχει λάβει από το ΔΝΤ και την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης