Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η αποτίμηση της μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ από τον διεθνή Τύπο - Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα

tags :
Η αποτίμηση της μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ από τον διεθνή Τύπο - Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα
Πρωτοφανές το διεθνές ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Ελλάδα
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου για τη μεγάλη εκλογική νίκη, με τους αναλυτές να σκιαγραφούν την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΛέξη Τσίπρα στην εξουσία. 
Παράλληλα αναλύουν τους παράγοντες που οδήγησαν στη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα λάθη που κόστισαν την εξουσία στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.
Στο επίκεντρο βρίσκεται και η διαφαινόμενη κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια σημαντική νίκη, αλλά ένα νέο κεφάλαιο ευρωπαϊκής αστάθειας μόλις τώρα αρχίζει.
Αυτό αναφέρει ο George Magnus στη στήλη του στους Financial Times, σε μία προσπάθεια να κάνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα.
Ο George Magnus, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, αναφέρει ότι πριν από τρία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόλις ένα αναγνωρίσιμο σύγχρονο πολιτικό κόμμα.
Σήμερα είναι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδα.
Για την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος οικονομικής πολιτικής, το κόμμα πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τη ρύθμιση των οφειλών και των όρων με τους πιστωτές της.
Στην εκλογική ήττα του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως αναφέρει πριν από έναν χρόνο ο Σαμαράς φερόταν να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.
Η ελληνική οικονομία εξερχόταν της ύφεσης ύστερα από έξι χρόνια, το κόστος δανεισμού μειωνόταν και η Ελλάδα αναλάμβανε την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.
«Σήμερα ο 63χρονος πρωθυπουργός θα αφήσει το γραφείο του με το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ να είναι τόσο αβέβαιο όσο ήταν και τον Ιούνιο του 2012, όταν αναλάμβανε την πρωθυπουργία της χώρας» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Ο Σαμαράς είναι επίμονος και έδειξε πολιτικό θάρρος.
Αλλά έβαλε στην κυβέρνηση του άτομα που δεν μπορούσαν να εμπνεύσουν.
Έχασε έτσι την ευκαιρία του» αναφέρει στο Bloomberg ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
Όπως υπογραμμίζεται ο Σαμαράς δέχθηκε πιέσεις τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι χειρισμοί του.
«Η μοίρα του σφραγίστηκε από λάθος πολιτικούς υπολογισμούς σε συνδυασμό με την οικονομική πραγματικότητα» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως έως τα μέσα Μαΐου ο Σαμαράς ήταν σε αρκετά καλή φάση.
«Είχε αναλάβει την προεδρία της ΕΕ και έλεγε στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση του με το ΠΑΣΟΚ ήταν σταθερή.
Παράλληλα έλεγε πως τα πιο σκληρά μέτρα που απαιτούσαν από την Ελλάδα οι δανειστές της είχαν ήδη ληφθεί» υπογραμμίζει το Bloomberg.
Για θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία έχει πρωτοσέλιδο – στην ηλεκτρονική της έκδοση – την εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.
Το δημοσίευμα επισημαίνει παράλληλα την «παράξενη» συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με τις διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.
«Ελλάδα, θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ: Δύο θέσεις μακριά από την αυτοδυναμία.
Τσίπρας: «Τελείωσε η Τρόικα».
Προς συμφωνία με τους ΑΝΕΛ.
Παράξενο ζευγάρι δεξιάς-αριστεράς» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα, η οποία σημειώνει και την προειδοποίηση του Jens Weidmann από τη Bundesbank, η οποία καλεί τη νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των εταίρων της.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το δημοσίευμα και στον Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να γίνει ο νεότερος Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και 150 χρόνια.
Όμως έχει ανάγκη έναν σύμμαχο που μπορεί να του φέρει μερικές ψήφους.
Και είναι κοντά στο να κλείσει συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κίνημα της ελληνικής δεξιάς το οποίο είναι κατά της λιτότητας και έχει ήδη συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να «τινάξει» την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα.
«Από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης και ο ηγέτης του Ποταμιού, ο οποίος είναι ήδη έτοιμος να στηρίξει με ψήφο εμπιστοσύνης τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και αν το κόμμα δεν διατίθεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση» τονίζει η Repubblica.
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, ακόμα πιο δύσκολη για το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια συμμαχία με το ΚΚΕ, δεδομένων και των τελευταίων δηλώσεων του Δημήτρη Κουτσούμπα που χθες είπε ότι «με τον Τσίπρα δεν θα αλλάξει τίποτα» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας».
Αυξάνεται το ρίσκο χρεοκοπίας μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, επικαλούμενο δηλώσεις αναλυτών.
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν το γεγονός ότι αγωνία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές.
«Μια περίοδος αβεβαιότητας και νευρικότητας στις αγορές είναι πιθανή», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics, Jonathan Loynes.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει το ρίσκο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς και τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της κρίσης στην ευρωζώνη, αναφέρει ο αναλυτής.
Οι αγορές είχαν προεξοφλήσει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι τέτοιας έκτασης, σημειώνει ο αναλυτής της Mizuho, Ryosuke Kaneko.
Και προσθέτει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυξάνει το ρίσκο χρεοκοπίας και ενδεχομένως να προκαλέσει sell off στις αγορές.
Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ασία στην ING, Tim Cordon.
Οι αναλυτές συμφωνούν στην αύξηση του κινδύνου περί Grexit, αλλά διαφωνούν στις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για την ευρωζώνη.
Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες και ενδεχομένως να ενθαρρύνει την άνοδο των κομμάτων που τάσσονται κατά της λιτότητας και κατά του ευρώ, προειδοποιεί η Capital Economics.
Ωστόσο ο κίνδυνος μετάδοσης στις χώρες της περιφέρειας, είναι σημαντικά περιορισμένος έναντι του 2012, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της AMP Capital, Shane Oliver.
Οι Έλληνες επέλεξαν στις εκλογές της Κυριακής την ελπίδα, αλλά ταυτόχρονα κα την αβεβαιότητα έναντι του φόβου για το μέλλον και της μιζέριας τους παρόντος, δίνοντας ένα άνετο πλεονέκτημα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει σε άρθρο της ισπανικής εφημερίδας El Pais.
Το αποτέλεσμα των εκλογών εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την ελληνική πολιτική, η οποία όπως αναφέρεται, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία υποχρεώνεται πλέον να προβληματιστεί σχετικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές για την έξοδο από την κρίση.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, από την ελληνική οπτική γωνιά, αποτελεί ένα ηχηρό «φθάνει!» στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από τους ευρωπαίους πιστωτές, αλλά και την αρχή ενός δρόμου για την ανάκαμψη της εθνικής αυτοεκτίμησης, που τώρα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Παράλληλα, με τη νίκη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζεται ένα νέο σύστημα πολιτικών σχηματισμών, όπου κόμματα όπως το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή αποκτούν δύναμη.
Ωστόσο, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, το αποτέλεσμα των εκλογών αφήνει επίσης δύο «πτώματα», το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, τα οποία καταδικάζονται στο να μην έχουν καμία πολιτική επιρροή.
Πάντως, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ο μεγάλος ηττημένος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στήριξε την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στον φόβο, αν όχι στον πανικό, μια στρατηγική που εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, αποδείχθηκε αποτυχημένη.
Παράλληλα, σημειώνεται, λίγο τον βοήθησαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας οι δηλώσεις Ευρωπαίων, όπως του προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, ότι ήλπιζε «να δει φίλια πρόσωπα στη νέα κυβέρνηση».
Πάντως, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, είναι πολλοί εκείνοι που βλέπουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα άλμα στο κενό, χωρίς εγγυήσεις ότι ο Τσίπρας μπορεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του και να αποτρέψει την επιδείνωση της κατάστασης.
Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν η στάση και τα μηνύματα που εξέπεμψε τις τελευταίες εβδομάδες είναι πραγματικά το ίδιο που εκτιμά η βάση του κόμματός του.
Ο Τσίπρας δεν θα είναι εύκολο να κυβερνήσει, καταλήγει το άρθρο της El Pais, λαμβανομένων υπόψη των συνεχών πιέσεων που θα συνεχίσει να δέχεται από τις απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων και των πιστωτών της Ελλάδας, αλλά και εξαιτίας των πιέσεων από τις πιο ριζοσπαστικές φωνές μέσα στο κόμμα.
Η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλάζει τους όρους της συζήτησης για τη λιτότητα στην ευρωζώνη, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.
Όπως τονίζει η αμερικανικής εφημερίδα «η ιστορική νίκη του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας πιθανότατα θα ενισχύσει τα λαϊκιστικά κινήματα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, που απορρίπτουν την γερμανική συνταγή της λιτότητας».
Χαρακτηριστικά αναφέρει την ενίσχυση του κινήματος Podemos στην Ισπανία, του Εθνικού Μετώπου της Le Pen στη Γαλλία και του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Bebe Grillo στην Ιταλία.
«Η Ελλάδα αποτελεί το πιο ακραίο παράδειγμα της φθοράς στη στήριξη των κομμάτων του κέντρου που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή της Δυτικής Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες.
Το αντικαθεστωτικό κύμα ακολουθεί την πιο μακρά οικονομική ύφεση της Γηραιάς Ηπείρου μετά τη Μεγάλη Ύφεση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η αλλαγή των όρων της συζήτησης δεν αφορά μόνο τη δημοσιονομική πολιτική, αλλά και τη νομισματική, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ.
«Το τριμερές αδιέξοδο μεταξύ Γερμανίας, ΕΚΤ και των οργισμένων ψηφοφόρων στον ευρωπαϊκό Νότο πιθανότατα θα είναι το θέμα συζήτησης κατά το 2015 στην ευρωζώνη», σημειώνει η WSJ.
Δεν λείπουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που υποστηρίζουν ότι η ευρωζώνη χρειάζεται μία νέα μεγάλη συμφωνία.
Αντιθέτως όμως, η διάσταση απόψεων μεταξύ των στρατοπέδων σε νομισματική πολιτική, δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές, γίνεται όλο και πιο μεγάλη και ιδεολογική.

H χθεσινή πρώτη αντίδραση των διεθνών ΜΜΕ
Ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα exit polls, ενώ «παίζεται» η αυτοδυναμία, αναφέρει το BBC.
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελλάδα, με το βρετανικό δίκτυο να αναφέρει ότι τα exit polls δίνουν προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 12,5% κατά μέσο όρο, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
«Η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή και το κεντρώο Ποτάμι δίνουν μάχη για την τρίτη θέση», αναφέρει το BBC.
Όπως σημειώνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαπραγματευθεί μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος, με τους διεθνείς πιστωτές.
Tο βρετανικό Sky News αναφέρεται στο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το Reuters χαρακτηρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή.
«Μια σαφής εκλογική νίκη για τον Τσίπρα», αναφέρει η γερμανική Handelsblatt.
Ο Αλέξης Τσίπρας νίκησε τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με τα exit polls, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg με φόντο την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα,την οποία επέβαλαν οι διεθνείς πιστωτές.
Το Bloomberg εκτιμά ότι το διαφαινόμενο αποτέλεσμα ενδεχομένως να εξασφαλίσει στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία.
Πλέον αποτελεί πρόκληση για τον Τσίπρα, να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στο να τηρήσει την υπόσχεσή του για διαγραφή του χρέους και να αποφύγει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, για τον οποίο προειδοποιούσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Ο μεγάλος νικητής των εκλογών, Αλέξης Τσίπρας, φιγουράρει στο αυριανό εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας Liberation.
Με ένα θριαμβευτικό τίτλο, η γαλλική εφημερίδα της Αριστεράς, καλωσορίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι «το νέο πρόσωπο της Ευρώπης».
«Η μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει νέες προοπτικές για την Ελλάδα και στην ελπίδα για μια διαφορετική προσέγγιση από τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη», αναφέρει.
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά στην Ελλάδα δείχνουν τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με το κλείσιμο της κάλπης, μεταδίδει το Associated Press.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα exit polls δείχνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά στις εκλογές στην Ελλάδα.
Νίκη του αριστερού - αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα exit polls, σημειώνει το Associated Press.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξασφαλίσει από 146 έως 158 έδρες στην ελληνική βουλή, προσθέτει.

Ο γερμανικός Τύπος
«Ξεκάθαρη νίκη για τον αριστερό συνασπισμό του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη τα προγνωστικά των exit polls που δημοσιεύτηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Η Bild επιλέγει τον τίτλο «Αριστερή στροφή, ο τρόμος του ευρώ Τσίπρας θριαμβεύει», σχολιάζοντας έτσι το μεγάλο προβάδισμα που καταγράφει το κόμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έναντι της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά.
«Ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα», αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που σχολιάζει: «Οι έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν:
Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας αριστερής στροφής».
«Ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον ξεκάθαρης νίκης», γράφει η ιστοσελίδα της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «κόντρα στις προβλέψεις ο Τσίπρας θα μπορέσει μάλιστα πιθανόν να κυβερνήσει χωρίς κυβερνητικό εταίρο».
«Μπροστά οι αντίπαλοι του ευρώ.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα», σημειώνει το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση.
«Η αριστερά κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα», αναφέρει τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA).
Επικαλούμενο τα στοιχεία του πανελλαδικού exit poll το DPA σημειώνει ότι «το αριστερό κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 35,5% έως 39,5% των ψήφων.
Οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες συντηρητικοί υπό τον Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνουν σύμφωνα με προγνωστικά περίπου 23% έως 27%».
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων στέκεται και στη διαφαινόμενη «μάχη» που θα διεξαχθεί για την τρίτη θέση.
«Στην κούρσα για την τρίτη θέση το φιλοευρωπαϊκό κεντρώο κόμμα Το Ποτάμι και η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα ίδια επίπεδα».
Αναφερόμενο τέλος στο ΠΑΣΟΚ, το DPA σημειώνει ότι «οι μέχρι σήμερα συγκυβερνώντες σοσιαλιστές φτάνουν (…) ηττημένοι στο 4,2% έως 5,2%.

Γαλλόφωνος βελγικός Τύπος: Ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το πρώτο «όχι» στη λιτότητα, κάνουν λόγο τα γαλλόφωνα βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει πάνω από το 35% των ψήφων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις (exit polls), αναφέρει η Le Soir.
Και προσθέτει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη που λένε "όχι" στη λιτότητα, φέρνοντας στην εξουσία το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.
Η Les Echos κάνει λόγο για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η La Libre Belgique τονίζει ότι το κόμμα κατά της λιτότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να κερδίζει μία "ιστορική νίκη"».
Το RTBF αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιτυγχάνει "ευρεία" νίκη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις (exitpolls)».
Η BELGA σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με οκτώ μονάδες από το δεξιό κυβερνών κόμμα (exit polls).
Τέλος, το RTL κάνει λόγο για «ιστορική στιγμή στην Ελλάδα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς προηγείται στις εκλογές»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης