Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η Ευρώπη σείεται - Ήττα των Βρυξελλών η νίκη Τσίπρα

Economist: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η Ευρώπη σείεται - Ήττα των Βρυξελλών η νίκη Τσίπρα
Η σημαντικότερη απάντηση στις αξιώσεις και τα αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα θα έρθει από τη Γερμανία και δη από την Καγκελάριο Angela Merkel
Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η Ευρώπη σείεται, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του ο Economist, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει το μέλλον για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης, στη μετά την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου εποχή.
Όπως επισημαίνει, απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής είναι καλοδεχούμενη, αφού για τους περισσότερους αποτελεί πλήγμα για κάθε πολιτική λιτότητας που ασκείται.
Ωστόσο δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες από την πλευρά των υπέρμαχων της λιτότητας.
Η αδιαμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα έκανε τον γύρο ολόκληρης της Ευρώπης.
Η νίκη του χαρισματικού Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα που μάχονται τη λιτότητα, είτε ανήκουν στη δεξιά, είτε ανήκουν στην αριστερά.
Το σύνολο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έδωσαν - με εξαιρετικά διπλωματικό τρόπο - τα συγχαρητήρια στον νικητή Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο σιωπηρά συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους πως οι συμφωνίες των τελευταίων ετών - για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και την αποτροπή του Grexi - θα καταρρεύσουν.
Αυτό που απασχολεί πλέον την Ευρώπη, την επομένη των εκογών, είναι πόσο σκληρά θα πιέσει ο Αλέξης Τσίπρας τους Ευρωπαίους για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας.
Η σημαντικότερη απάντηση στις αξιώσεις και τα αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα θα έρθει, χωρίς καμία αμφιβολία, από τη Γερμανία και δη από την Καγκελάριο Angela Merkel.
Ήδη μέχρι στιγμής η προσέγγισή της στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα κρίνεται διπλωματική, προκειμένου να αποφύγει την προβοκάτσια.
Την ίδια ώρα, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, επιμένει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντι-ευρωπαϊκό κόμμα και πως δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Για τους περισσότερους όμως στην Ευρώπη, η νίκη του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ήττα για τις Βρυξέλλες...

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 26 Ιανουαρίου 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης