Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μετά τον S&P και η Moody's θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα credit negative

tags :
Μετά τον S&P και η Moody's θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα credit negative
Το εκλογικό αποτέλεσμα θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να ανανεώσει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης με την Τρόικα
Credit negative θεωρεί ότι είναι για την Ελλάδα το εκλογικό αποτέλεσμα, ο οίκος αξιολόγησης Moody's, καθώς εκτιμά ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη χρηματοδότηση, τη ρευστότητα και την οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τη Moody's, οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, το αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών της Κυριακής στην Ελλάδα θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να ανανεώσει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης με την Τρόικα.
Η προκύπτουσα οικονομική αβεβαιότητα είναι αρνητικό πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα, επειδή εντείνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης και ρευστότητας της χώρας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των καταθετών και έχει αρνητικές επιπτώσεις στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.
Η αβεβαιότητα θα βλάψει την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση και τη διατήρηση της ρευστότητας τους, καταλήγει ο οίκος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι χτες ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης έκθεσης, ειδικά, για την Ελλάδα, πριν την επόμενη καθορισμένη ημερομηνία της 13ης Μαρτίου.
Η επόμενη προγραμματισμένη ανάλυση του οίκου για την Ελλάδα είναι στις 13 Μαρτίου, ωστόσο πηγές της S&P δεν αποκλείουν επιτάχυνση των ανακοινώσεων, λόγω του αποτελέσματος που ανέδειξε η κάλπη της Κυριακής.
Μάλιστα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το πιο «Credit Negative» κόμμα της Ευρώπης, ενώ στην ίδια κατηγορία κατατάσσει και το ισπανικό κίνημα Podemos, το οποίο έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης, ενδεχόμενη απόφαση μιας κυβέρνησης να χρεοκοπήσει ή να υποτιμήσει το νόμισμα της, αδιαμφισβήτητα θα αντιπροσωπεύει μια νέα πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης