Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stratfor: Αρκετές οι πιθανότητες επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους

Stratfor: Αρκετές οι πιθανότητες επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους
«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως η προσπάθεια θα στεφθεί υπό επιτυχία»
Αρκετές πιθανότητες επιτυχίας στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Stratfor, ενόψει της έναρξης της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος, σε σημερινή του ανάλυση, εκτιμά πως η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να αναδιαπραγματευτεί τους όρους διάσωσης της Ελλάδας ενδέχεται να στεφθεί υπό επιτυχία.
Πραγματοποιώντας μία μίνι ανασκόπηση της ευρωπαϊκής κρίσης, η Stratfor εκτιμά πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
«Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως η προσπάθεια θα στεφθεί υπό επιτυχία» επισημαίνει η Stratfor.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ωστόσο, συνεχίζει, τα κόμματα, που υποστήριξαν τη λιτότητα στην Ελλάδα έχουν συνθλιβεί.
Παράλληλα, τα συστημικά κόμματα στην Ευρώπη παρακολουθούν το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και φοβούνται την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και σε άλλες χώρες.
«Το ζήτημα πλέον δεν είναι το ευρώ, αλλά αντίθετα, ο αντίκτυπος μίας χρεοκοπίας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα» επισημαίνει εν συνεχεία.
Και συνεχίζει: Η συζήτηση για τη λιτότητα έχει τελειώσει. Η ΕΚΤ χαρακτήρισε ως λήξαν το ζήτημα της λιτότητας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα μήνυμα – σεισμός στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης