Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Σφαγή στο ΧA - Σφυροκόπημα στις τράπεζες - Δίνουν μάχη για να ανακόψουν την εκροή καταθέσεων

FT: Σφαγή στο ΧA - Σφυροκόπημα στις τράπεζες - Δίνουν μάχη για να ανακόψουν την εκροή καταθέσεων
Οι τραπεζικές μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχίσουν να υποχωρούν, προβλέπει ο Philippe Bodereau, manager της Pimco
Στο σφυροκόπημα που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο εστιάζουν οι Financial Times, σε νέο δημοσίευμά τους.
Όπως αναφέρουν, οι τραπεζικές μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο σφυροκοπήθηκαν άγρια, καθώς οι ελληνικές τράπεζες δίνουν μάχη για να σταματήσει η εκροή καταθέσεων.
Οι τραπεζικές μετοχές μέτρησαν διψήφιες απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι ελληνικές τράπεζες επιχειρούν να μετριάσουν τις επιπτώσεις από την ένταση του φαινομένου της εκροής καταθέσεων.
Όπως προσθέτουν οι Financial Times, οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες έχουν χάσει - η καθεμιά - πάνω από το ένα πέμπτο της κεφαλαιοποίησής τους αυτή την εβδομάδα, καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να βιώνει τις επιπτώσεις από την αλλαγή κυβέρνησης, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου.
"Αυτή είναι σφαγή", διαμηνύει στους Financial Times τραπεζίτης από την Αθήνα.
Όπως σημειώνουν στη συνέχεια οι Financial Times, οι αγορές βρίσκονται σε πανικό, γιατί φοβούνται για το ξέσπασμα μιας κρίσης με επίκεντρο τις τράπεζες, μιας τραπεζικής κρίσης.
"Οι τραπεζικές μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχίσουν να υποχωρούν, όσο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα ετοιμάζεται για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα", προβλέπει ο Philippe Bodereau, manager της Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης