Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα η τύχη των κατόχων ελληνικών ομολόγων

Bloomberg: Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα η τύχη των κατόχων ελληνικών ομολόγων
Διχασμένοι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων
Στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται η τύχη των κατόχων ομολόγων, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Οι «ταύροι» δηλαδή οι αισιόδοξοι, στους οποίους περιλαμβάνεται ο Hans Humes της Greylock Management, εκτιμούν ότι οι επενδυτές είναι ασφαλείς διότι πρόκειται μόνο για χρέος που οφείλεται σε οργανισμούς όπως η ΕΚΤ, το οποίο θέλει να επαναδιαπραγματευτεί ο Αλ. Τσίπρας.
Οι «αρκούδες» δηλαδή οι απαισιόδοξοι, θεωρούν ότι μία λάθος κίνηση από τον 40χρονο πρωθυπουργό διακινδυνεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την χρεοκοπία.
«Εάν ακούσει κανείς προσεκτικά τις δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, δεν απειλούν για αναδιάρθρωση αυτών των ομολόγων.
Έχει προεξοφληθεί μεγάλο μέρος του κινδύνου, για αυτό προτιμώ τα ελληνικά ομόλογα», σημειώνει ο Padhraic Garvey, επικεφαλής στρατηγικής επιτοκίων της ING Groep.
Μέχρι στιγμής οι αγορές δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στον Αλ. Τσίπρα, σχολιάζει το Bloomberg, με τους traders ομολόγων να απαιτούν περίπου έξι μονάδες επιπλέον αποδόσεων για να διακρατούν τριετή ομόλογα αντί εκείνων που λήξουν σε 10 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές βλέπουν μεγαλύτερο ρίσκο στο να αναδιαρθρώσει η Ελλάδα το χρέος της νωρίτερα.
Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η διαπραγμάτευση για το χρέος και την αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης.
Εν τω μεταξύ, τρέχουν οι υποχρεώσεις, καθώς την επόμενη εβδομάδα λήγουν έντοκα ύψους 1 δισ. ευρώ.
Ο Lorenzo Pagani, διαχειριστής της Pacific Investment Management, εκτιμά ότι οι αγορές έχουν υπερεκτιμήσεις την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και γι αυτό εντοπίζει ευκαιρίες στους ελληνικούς τίτλους τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης