Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Mε οικονομικό κραχ απειλείται η Ελλάδα τον Μάρτιο, αφού απορρίπτει την τρόικα

Bloomberg: Mε οικονομικό κραχ απειλείται η Ελλάδα τον Μάρτιο, αφού απορρίπτει την τρόικα
"Aυτοί οι άνθρωποι δεν μπλοφάρουν", δηλώνει στο Bloomberg ο Θ. Πελαγίδης του Brookings Institution
Mε οικονομικό κραχ απειλείται η Ελλάδα τον Μάρτιο, προειδοποιεί το Bloomberg, σχολιάζοντας τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη πως η χώρα δεν θα επιδιώξει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, μετά την 28η Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Γ. Βαρουφάκης διεμήνυσε πως η Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει παράταση του προγράμματος, γεγονός που φέρνει αντιμέτωπη τη νέα ελληνική κυβέρνηση τον Μάρτιο με οικονομικό κραχ, αφού δεν θα υπάρχει οικονομική στήριξη για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.
"Η Ελλάδα δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα, αφού η νέα κυβέρνηση επιδιώκει μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση", επισημαίνει το Bloomberg, παρουσιάζοντας την επίσημη δήλωση του Γ. Βαρουφάκη - το μεσημέρι της Παρασκευής 30/1 - κατά την κοινή του συνέντευξη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
"Oι ελληνικές τράπεζες μπορεί να αποκλειστούν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΚΤ και η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χάσει κάθε πηγή χρηματοδότησης, αφού απορρίπτει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, ενώ παραμένει ακόμη αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές", σημειώνει επίσης το Bloomberg.
"Aυτοί οι άνθρωποι δεν μπλοφάρουν", δηλώνει στο Bloomberg ο Θ. Πελαγίδης του Brookings Institution.
Όπως εξηγεί "δεν υπάρχει κανένας τρόπος η Ελλάδα να αντέξει μετά τον Φεβρουάριο.
Η κατάσταση θα γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη, ενώ στην πρώτη γραμμή του δράματος θα βρεθούν οι ελληνικές τράπεζες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης