Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Δύσκολη «ανηφόρα» για τον Τσίπρα - Γεμάτος εμπόδια ο δρόμος της κυβέρνησης

Economist: Δύσκολη «ανηφόρα» για τον Τσίπρα - Γεμάτος εμπόδια ο δρόμος της κυβέρνησης
Η κυβέρνηση παραμένει υπό ασφυκτική πίεση
Τις αλλεπάλληλες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί στο άμεσο μέλλον ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ο Economist, κάνοντας λόγο για ένα δύσκολο τετράμηνο της νεόκοπης κυβέρνησης.
Αρχικά, το βρετανικό περιοδικό επισημαίνει πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει σε αρκετές από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, προκαλώντας κύμα απογοήτευσης στους ψηφοφόρους του.
Η παράταση του προγράμματος συνιστά ενδεικτικά, μία κύρια υπαναχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, όπως επισημαίνει ο Economist, αναγκάστηκε να αιτηθεί την τετράμηνη επιμήκυνση του μνημονίου.
«Η απειλή της ΕΚΤ για διακοπή της ρευστότητας και οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό της νέα κυβέρνησης» σημειώνει το βρετανικό περιοδικό.
Ωστόσο, παρά τη συμφωνία, η κυβέρνηση παραμένει υπό ασφυκτική πίεση, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει αντηχούν ως νέο μνημόνιο στα αυτιά των Ελλήνων.
Τα εμπόδια, συνεχίζει ο Economist, δεν σταματούν εδώ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, θα πρέπει να αναβάλει τα σχέδια για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ.
«Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν ένα ακόμη ακανθώδες ζήτημα» συμπληρώνει ο Economist.
Μάλιστα, καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρεται στο εμφαντικό «όχι» του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, του ΟΛΠ, της ΔΕΗ και άλλων κρατικών φορέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης