Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Pais: Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ελληνική διάσωση, παρά τη λαϊκή αντίθεση

El Pais: Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ελληνική διάσωση, παρά τη λαϊκή αντίθεση
Οι Γερμανοί πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε ενωμένη την Ευρώπη, ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble
Στην έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου, με συντριπτική πλειοψηφία, της τετράμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος αναφέρεται και η ισπανική εφημερίδα El Pais, υπογραμμίζοντας και αυτή την αντίθεση της γερμανικής κοινής γνώμης.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, απευθύνθηκε στην υπευθυνότητα των γερμανών βουλευτών προκειμένου να αποσπάσει το «ναι», σημειώνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων από το κόμμα του ότι «εμείς, οι Γερμανοί, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διατηρήσουμε ενωμένη την Ευρώπη».
Ωστόσο, ο Wolfgang Schaeuble δεν απευθύνθηκε μόνον στους βουλευτές – μέλη του κόμματός του, που τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους στο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, αλλά και στη γερμανική κοινή γνώμη που στην πλειοψηφία της δηλώνει την αντίθεσή της.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η επέκταση που συμφωνήθηκε δεν προβλέπει καμία νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ έστειλε παράλληλα και μήνυμα προς την Αθήνα, παραδεχόμενος την «αμηχανία» του ενώπιον της ρητορικής του έλληνα ομολόγου του, Γ. Βαρουφάκη και συμπληρώνοντας ότι η Ευρώπη δεν θα αφήσει να περάσει ο «εκβιασμός» της κυβέρνησης Τσίπρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης