Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η ING και Γερμανοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τρίτο πακέτο διάσωσης

Η ING και Γερμανοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τρίτο πακέτο διάσωσης
Ορατό το ενδεχόμενο ενός «Grexit» εντός του 2015 εάν δεν υπάρξει νέα συμφωνία
Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα με τους ευρωπαίους εταίρους, αναλυτές προειδοποιούν ότι η ελληνική κυβέρνηση σύντομα θα ζητήσει τρίτο πακέτο διάσωσης.
Ειδικότερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski, υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα έχει μεγάλη αναγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα», σημειώνοντας ότι «θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις και αυτή τη φορά θα είναι πραγματικά σκληρές».
Σύμφωνα με τον Carsten Brzeski η πρόσφατη συμφωνία αποτελεί μια κατάπαυση του πυρός, αλλά σίγουρα όχι συμφωνία ειρήνης.
«Η καλή θέληση των εταίρων έχει εξαφανιστεί λόγω της στρατηγικής που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις» τονίζει ο αναλυτής.
«Γι’ αυτό είναι εντελώς αμφισβητήσιμο το αν θα υπάρξει μια συμφωνία για ένα τρίτο πακέτο ή αν θα μπορούσαμε να δούμε ένα «Grexit» εντός του 2015» προσθέτει.
Την ίδια στιγμή ο γερμανό οικονομολόγο Markus Kerber, ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Federation of Industry δήλωσε στο CNBC ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσεις, για τον ελληνικό λαό και όχι μόνο για τους δανειστές της.
«Η Ελλάδα έχει τώρα τέσσερις μήνες για να δείξει ότι η νέα κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα που μας έχει κάνει να περιμένουμε για τόσο πολύ καιρό», σημείωσε.
«Εάν αυτό συμβεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες τότε θα μπορούσαν να υπάρχουν σημάδια ελπίδας στον ορίζοντα» συπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης