Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IBG: Yποβαθμίζει σε hold τις ελληνικές τράπεζες - Στα ύψη η αβεβαιότητα και τα NPLs - Πιέσεις στην κερδοφορία

IBG: Yποβαθμίζει σε hold τις ελληνικές τράπεζες - Στα ύψη η αβεβαιότητα και τα NPLs - Πιέσεις στην κερδοφορία
Η αβεβαιότητα θα διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης
Στην υποβάθμιση, σε hold (διακράτηση), της σύστασης για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, προχώρησε, μέσω νέας έκθεσής της, η IBG.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι εξελίξεις στο πολιτικό μέτωπο έχουν επιβραδύνει την προσπάθεια ανάκαμψης των ελληνικών τραπεζών, γεγονός που αντανακλάται, τόσο στο φαινόμενο εκροής καταθέσεων, όσο και στα υψηλά ακόμη επίπεδα των ποσοστών των NPLs.
Ωστόσο, τα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών έχουν ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, μετά τις επιτυχείς αυξήσεις κεφαλαίου του προηγούμενου διαστήματος.
Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις των τραπεζικών μετοχών αρκετά φθηνές έναντι των αντίστοιχων μετοχών στις ευρωπαϊκές και αναδυόμενες αγορές.
H IBG προειδοποιεί για νέο γύρο πιέσεων σε ό,τι αφορά την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών αλλά και για συνέχιση της ανόδου των ποσοστών των NPLs.
Σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων στο Eurogroup της Παρασκευής 20/2, η χρηματιστηριακή θεωρεί πως πρόκειται για μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο απαιτούνται να γίνουν πολλά ακόμη.
Η αβεβαιότητα θα διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης.
Κατά την IBG, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποκατασταθεί πλήρως μόλις υπάρξει η οριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών το καλοκαίρι, μετά τη λήξη του τετραμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης