Αναλύσεις – Εκθέσεις

Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Πρέπει να ληφθεί υπόψη η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα

tags :
Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Πρέπει να ληφθεί υπόψη η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα
Σημαντική αναφορά στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης έκανε ο Pier Carlo Padoan, υπουργός Οικονομικών Ιταλίας, σε τηλεοπτική συνέντευξη του
Μεγάλη βαρύτητα έδωσε ο ιταλός ΥΠΟΙΚ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην κοινωνική κρίση που διέπει την Ελλάδα και στο σημείο που αυτή μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την Ευρώπη.
«Πρώτον, σας λέω ότι η Ευρώπη έδειξε περισσότερη εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα. Δεν το πετύχαμε εύκολα, και η Ελλάδα πρέπει να κάνει, τώρα, την καλύτερη δυνατή χρήση της εμπιστοσύνης αυτής» τόνισε ο Ιταλός υπουργός.
«Δεύτερον, συμμερίζομαι πλήρως το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη μια σοβαρότατη κοινωνική κρίση. Τα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας απαιτείται να ενώσουν την οικονομική προσαρμογή με την κοινωνική δικαιοσύνη. Διαφορετικά θα χάσουμε όλοι τον αγώνα», πρόσθεσε.
Δήλωσε, χαρακτηριστικά, πως η Ευρώπη πρέπει να δώσει απαντήσεις και να κατανοήσει τις δυσκολίες των κατοίκων της ενώ έκανε αναλυτική αναφορά στο έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη, και πως αυτό αφορά όλους, όχι μόνον την Ελλάδα.
Σε ερώτηση, μάλιστα, του δημοσιογράφου για τις επιπτώσεις ή και την πιθανότητα αντίδρασης απέναντι στους περιορισμούς που τίθενται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες απάντησε:
«Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους Γερμανούς, όπως και το αντίθετο. Και όταν δεν εμπιστεύομαι κάποιον, ακολουθώ κατά γράμμα τους κανόνες, τις συνθήκες. Αν το κάνουμε με μηχανικό τρόπο, από τη στιγμή που οι κανόνες αυτοί επινοήθηκαν σε μία διαφορετική βάση, παράγεται ένας φαύλος κύκλος, με νέες αρνητικές, βραχυπρόθεσμα επιπτώσεις, και περισσότερη έλλειψη εμπιστοσύνης.
Ο κίνδυνος είναι να αποφασίσει, κάποιος, ότι η μη Ευρώπη είναι καλύτερη από την Ευρώπη και να θελήσει να αποχωρήσει. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουμε. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την ελληνική κρίση για να αυξήσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, θα βγούμε όλοι χαμένοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης