Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ξεμένει από ρευστότητα η Ελλάδα - Δεν αποτελεί έκπληξη η συζήτηση για νέο δάνειο

Deutsche Bank: Ξεμένει από ρευστότητα η Ελλάδα - Δεν αποτελεί έκπληξη η συζήτηση για νέο δάνειο
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοπρασία εντόκων
Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό και δεν αποτελεί έκπληξη η συζήτηση για την παροχή ενός τρίτου δανείου από την ευρωζώνη, σχολιάζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
H γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι οι εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοδοτική ικανότητα της Ελλάδας θα παραμείνουν στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες.
Οι αναλυτές αναφέρονται στους ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, Luis De Guindos, ο οποίος τόνισε ότι η ευρωζώνη συζητά ήδη την παροχή τρίτου δανείου προς την Ελλάδα το καλοκαίρι, ύψους έως 50 δισ. ευρώ.
«Η πρόταση για ένα τρίτο πακέτο δεν αποτελεί έκπληξη, παρά το γεγονός ότι οι χώρες της ευρωζώνης αρνούνται προς το παρόν κάθε συζήτηση, πέραν της παράτασης του τρέχοντος προγράμματος», σχολιάζει η Deutsche Bank.
Και προσθέτουν ότι βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας θα παραμείνει στο επίκεντρο, καθώς η Αθήνα κινδυνεύει να ξεμείνει από μετρητά, ακόμη και εντός του Μαρτίου.
Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουν οι επενδυτές τη σημερινή έκδοση εντόκων γραμματίων, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ έως την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης