Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Για την Ελλάδα, η Ιρλανδία θα μπορούσε να είναι ένα μάθημα

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Για την Ελλάδα, η Ιρλανδία θα μπορούσε να είναι ένα μάθημα
«Σεβόμαστε και κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»
«Για την Ελλάδα, η Ιρλανδία θα μπορούσε να είναι ένα μάθημα», ανέφερε σήμερα, στα πλαίσια συνέντευξης με το CNBC, o Enda Kenny, πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.
«Προφανώς σεβόμαστε και κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κυρίως από ανθρωπιστική σκοπιά», τόνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι χώρος και χρόνος, κάτι που η Ευρώπη της παρέχει.
«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και χώρο και η Ευρώπη δίνει στην Ελλάδα αυτό το χώρο και το χρόνο», δήλωσε ειδικότερα, ο Kenny.
Η ιρλανδική οικονομία ήταν μία από τις οικονομίες που επλήγησαν ισχυρότερα από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ενώ η Ιρλανδία αναγκάστηκε να μπει σε μνημόνιο, υπό την επίβλεψη των θεσμών.
Κατάφερε, ωστόσο, να βγει από την κρίση, με τον Kenny να υποστηρίζει στην συνέντευξή του πως η Ιρλανδία δεν ακολούθησε απλώς τους κανόνες που της τέθηκαν, αλλά «υπό μία έννοια χτίσαμε μια σχέση με την τρόικα και εμείς είχαμε πραγματικά καλύτερες προτάσεις από ό, τι οι ίδιοι μας έκαναν…κάναμε πρόοδο».
Πρόσθεσε επιπλέον ότι η Ιρλανδία είναι τώρα «σε θέση να αγοράζει δάνεια από το ΔΝΤ και να δανείζει στις διεθνείς αγορές σε ιστορικά χαμηλά επιτόκια».
Σε αντίθεση με την Ιρλανδία, όμως, η Ελλάδα έχει πιο τεταμένες σχέσεις με την τρόικα, αναφέρει το CNBC, με τον Kenny να επιμένει ότι η «εποικοδομητική αλληλεπίδραση» που είχε η Ιρλανδία με την Ευρώπη είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα.
Χαρακτήρισε ότι ίσως φαίνεται δύσκολο για μια χώρα, όμως τα οφέλη αρχίζουν να γίνονται φανερά «μετά από μια περίοδο τεσσάρων ετών», κάτι που όπως τόνισε το έχει πει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, το μάθημα της μικρής Ιρλανδίας «θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο προβληματισμό σχετικά με την προοπτική της δημιουργίας της δικής της οικονομίας για το μέλλον».

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης