Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Η παράδοξη ομοψυχία της ελληνικής Αριστεράς και της γερμανικής Δεξιάς

Brown Brothers Harriman: Η παράδοξη ομοψυχία της ελληνικής Αριστεράς και της γερμανικής Δεξιάς
To Grexit... συνεκτικό στοιχείο μεταξύ των δύο αντίπαλων ιδεολογικών ρευμάτων
Την παράδοξη ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων και Γερμανών αποκαλύπτει ο επικεφαλής της Brown Brothers Harriman, Marc Chandler.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του επενδυτικού οίκου εντοπίζει μία… παράδοξη ομοιότητα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας: Μερίδα αναλυτών επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, αρκετοί αναλυτές, οι οποίοι ασκούν εκ των δεξιών κριτική στην Angela Merkel, εισηγούνται διαρκώς την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Παραδόξως, η άκρα-αριστερά στην Ελλάδα συμφωνεί πλήρως με την παραπάνω πρόταση.
Ενδεικτικό, επισημαίνει ο Marc Chandler, είναι το άρθρο του Κώστα Λαπαβίτσα στον Guardion, το οποίο καλεί την Ελλάδα να εξέλθει από την Ευρωζώνη.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί από τη λιτότητα, ενόσω βρίσκεται στην Ευρωζώνη.
«Η αριστερά στην Ελλάδα και η δεξιά στη Γερμανία δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, το 37,1% των αναλυτών αναμένει πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη» εξηγεί ο επικεφαλής της Brown Brothers Harriman.
Tι σημαίνουν όλα αυτά;
Σύμφωνα με τον Marc Chandler, τα άνωθεν στοιχεία καταδεικνύουν πως μία ευμεγέθης μειονότητα εκτιμά πως η Ευρωζώνη είναι αναστρέψιμη, καθώς το Grexit θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης