Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Munger (Berkshire): Οι Έλληνες νόμιζαν ότι θα γίνουν πλούσιοι ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ

Munger (Berkshire): Οι Έλληνες νόμιζαν ότι θα γίνουν πλούσιοι ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ
Tο 2011 η διεσώθη ένα έθνος που πάσχει από ανεπαρκείς εισφορές των πολιτών της
"Η ελληνική λύση είναι μια ηλιθιότητα".
"Για να ευημερήσει, πρέπει να εργαστούμε".
Αυτό ανέφερε ο 91χρονος αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, Charles Munger, επικρίνοντας σφόδρα την κατάσταση στην Ελλάδα.
Μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας Daily Journal, ο Munger, γνωστός και ως ο αντιπρόεδρος του Warren Buffett, επέκρινε τους Έλληνες πολίτες για την αντίληψή τους ότι ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά θα γίνονταν πλούσιοι.
"Είναι μια ηλίθια ιδέα", δήλωσε ο Munger, ο οποίος έχει εδώ και καιρό επικρίνει την Ελλάδα, λέγοντας ότι το 2011 η διεσώθη ένα έθνος που πάσχει από ανεπαρκείς εισφορές των πολιτών της.
Η ελληνική πολιτική ταρακουνήθηκε τον Ιανουάριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ψηφίστηκε με την υπόσχεση να μειώσει τη λιτότητα και να διαπραγματευθεί ένα μέρος του χρέους της χώρας.
Ο Munger έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι μια χώρα είναι οικονομικά απερίσκεπτη, αν οι πολίτες αποφεύγουν τη σκληρή δουλειά και τις φορολογικές υποχρεώσεις, ή οι τραπεζίτες κάνουν ριψοκίνδυνα στοιχήματα.
Το 2010, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Michigan, είπε ότι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες θα πρέπει "να αντιμετωπίσουν την κατάσταση".
Στην εκδήλωση επέκρινε τους πολιτικούς, οι οποίοι βασίζονται στα έσοδα από τα καζίνο ή τα λαχεία για να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης