Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Στριμώχνεται στη γωνία η ελληνική κυβέρνηση – Το ρολόι χτυπάει ολοένα και πιο δυνατά

CNBC: Στριμώχνεται στη γωνία η ελληνική κυβέρνηση – Το ρολόι χτυπάει ολοένα και πιο δυνατά
Ξεμένει από επιλογές η ελληνική κυβέρνηση, τονίζεται στο δημοσίευμα
Αποτυχημένη ήταν η έσχατη προσπάθεια της Ελλάδας την Τετάρτη να λάβει τα πολυπόθητα κεφάλαια από τους ευρωπαίους εταίρους της, σημειώνεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, στο οποίο επισημαίνεται η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων, που μένει να πραγματοποιηθούν, θα ξεκλειδώσει τη ζωτική για εκείνη βοήθεια.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η άρνηση των αξιωματούχων της Ευρωζώνης να δώσουν στην Ελλάδα το επιπλέον ποσό του 1,2 δισ. ευρώ που δόθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει η νομική βάση για κάτι τέτοιο.
Όπως επισημαίνεται, οι επενδυτές έδειξαν την ανησυχία τους σχετικά με την επισφαλή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας την Πέμπτη, όταν το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραφε απώλειες κατά 3,5%.
Σύμφωνα με αναλυτές, το ρολόι συνεχίζει να χτυπά ολοένα και πιο δυνατά για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς παλεύει σε καθημερινή βάση για κάθε ευρώ σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί στην επιφάνεια.
Δεδομένων των γεγονότων που έγιναν γνωστά την Τετάρτη, σημειώνουν, γίνεται ολοένα και πιο εμφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση στριμώχνεται στη γωνία.
Ωστόσο, στο άρθρο τονίζεται η αισιοδοξία της κυβέρνησης, η οποία τεκμαίρεται από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα, Πέμπτη, ανέφερε ότι η χώρα μπορεί να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους της της Ευρωζώνης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Όμως, όπως επισημαίνεται, η αισιοδοξία αυτή μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένη, καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να παλεύει εν μέσω μιας συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης όσον αφορά το χρέος της, υψηλής ανεργίας και έλλειψης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα, αναλυτές σημειώνουν ότι η Ελλάδα αρχίζει να ξεμένει από επιλογές τάχιστα προκειμένου να διατηρήσει τις καθημερινές λειτουργίες της, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο να μείνει από κεφάλαια στις 9 Απριλίου, όταν θα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ.
Επισημαίνουν ακόμη ότι η ΕΚΤ «κλείνει όλες τις πόρτες στην Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα υποβληθεί η λίστα μεταρρυθμίσεων μέχρι την επόμενη εβδομάδα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης