Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εuroxx: Προϋπόθεση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες η πολιτική σταθερότητα

Εuroxx: Προϋπόθεση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες η πολιτική σταθερότητα
Η συμφωνία για οριστικοποίηση της λίστας μεταρρυθμίσεων είναι ικανή να περιορίσει τις ανησυχίες για πιθανή επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων
Σαφή προϋπόθεση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες αποτελεί η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει η Euroxx, σε νέα, ειδική έκθεσή της για την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, υπό τον διακριτικό τίτλο "Greek deposit outflows of €7.6bn in February '15".
Όπως διαμηνύει η χρηματιστηριακή, η εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αποκατασταθεί εάν διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.
Ήδη η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, οπου επαναβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της μίνι Συνόδου Κορυφής της 19ης Μαρτίου, με στόχο την οριστικοποίηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, είναι ικανή να περιορίσει τις ανησυχίες για πιθανή επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες.
Τις ανησυχίες περί ενδεχομένου επιβολής capital controls στις ελληνικές τράπεζες πυροδότησε εκ νέου ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem όταν - στις 17 Μαρτίου - άφησε να εννοηθεί πως προκειμένου να αποφευχθεί η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ ίσως να ήταν πιθανή η επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης