Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Ημέρες 2005 για τις ελληνικές τράπεζες - Σε χαμηλά 10ετίας οι καταθέσεις - Φόβος για capital controls

WSJ: Ημέρες 2005 για τις ελληνικές τράπεζες - Σε χαμηλά 10ετίας οι καταθέσεις - Φόβος για capital controls
Oι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών υποχώρησαν στα 140,46 δισ. ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2015
Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα μιας ολόκληρης δεκαετίας υποχώρησαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σχολιάζει η Wall Street Journal, αποτιμώντας τα στοιχεία για την πορεία των καταθέσεων που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, οι καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών υποχώρησαν στα 140,46 δισ. ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2015.
Μέσα σε έναν μήνα χάθηκαν 8 δισ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2015 οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 20 δισ. ευρώ.
Κατά τις πληροφορίες, οι καταθέσεις τον Μάρτιο μειώθηκαν ακόμη περισσότερο στα 134 δισ. ευρώ.
Συνολικά από την 1η Δεκεμβρίου του 2014 έως σήμερα 26 Μαρτίου του 2015 οι συνολικές εκροές καταθέσεων έφτασαν τα 30 δισ. ευρώ, αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ.
Σε χαμηλά 10 ετών βυθίστηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Φεβρουάριο, στη σκιά της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα και υπό το βάρος των φόβων για έξοδο της χώρας από το ευρώ, σημειώνει η Wall Street Journal.
"Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005, υπό το βάρος των ανησυχιών για την επιβολή capital controls", τονίζει επίσης.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάρτιση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι Ευρωπαίοι και να αποφύγει τη στάση πληρωμών.
Στο μεταξύ, την Τετάρτη 25/3, η ΕΚΤ αύξησε πάνω από τα 71 δισ. το ELA για τις ελληνικές τράπεζες, χορηγώντας σε αυτές, επί της ουσίας, ένα νέο φιλί ζωής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης