Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Οι αναδυόμενες αγορές απειλούνται από πιστωτική κρίση - Κίνδυνος να μεταδοθεί παγκοσμίως

ING: Οι αναδυόμενες αγορές απειλούνται από πιστωτική κρίση - Κίνδυνος να μεταδοθεί παγκοσμίως
Η κρίση θα είναι μεταδοτική και θα επεκταθεί στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές
Ο σημαντικές αναδυόμενες αγορές (EMS), όπως η Βραζιλία και η Ρωσία θα μπορούσαν να απειληθούν από μια εκτεταμένη πιστωτική κρίση, που θα μπορούσε να έχει επίδραση στις παγκόσμιες αγορές, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές.
Ειδικότερα η ING Investment Management προειδοποιεί ότι οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές θα μπορούσαν να καταρρεύσουν εάν παραμείνει η πίεση στα νομίσματά τους και συνεχιστούν οι εκροές κεφαλαίων.
«Η πίεση αυτή απειλεί να οδηγήσει τις πιο αδύναμες χώρες σε βαθιά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα», ανέφερε ο MJ Bakkum, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αναδυόμενων αγορών της ING.
Η Βραζιλία, η Ρωσία και η Τουρκία είναι οι πιο ευάλωτες σύμφωνα με την έκθεση της ING
«Δεν είναι απίθανο σοβαρές εταιρείες να χρεοκοπήσουν ή ακόμα και ορισμένες τράπεζες να καταρρεύσουν σε κάποια από αυτές τις χώρες.
Για πρώτη φορά από το 2002, θα πρέπει να εξετάσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης στον αναδυόμενο κόσμο, με πιθανές συνέπειες στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές».
Παράλληλα η Capital Economics σημειώνει ότι η παγκόσμια οικονομία είναι "απίθανο" να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα ανάπτυξης χωρίς την αναζωογόνηση των χωρών BRIC (δηλαδή της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας).
Εν τω μεταξύ, ο κινητήρας της ανάπτυξης στην Ασία, στην Κίνα φαίνεται να υποχωρεί κάτω από 10,5% κατά μέσο όρο από το 2000 έως το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης