Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε η συζήτηση στο Brussels Group για τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Αθήνας

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε η συζήτηση στο Brussels Group για τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Αθήνας
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το EuroWorking Group
(upd): Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, το Brussels Group, εν μέσω βαρύ κλίματος με τους συνομιλητές να εμφανίζονται αρνητικοί απέναντι στην λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με ένα σχέδιο 13 μεταρρυθμίσεων που προσβλέπει σε έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, με την ίδια να διατείνεται ότι αυτά δεν θα προέλθουν σε «καμία περίπτωση από νέες περικοπές που θα γίνουν σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα μέτρα είναι πλήρως κοστολογημένα και έχουν ως στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% για το 2015 επιτρέποντας παράλληλα στην ελληνική οικονομία να πιάσει ένα ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 1,4% από 0,8% το 2014.

Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του στις Βρυξέλλες το Brussels Group, κατά την συνεδρίαση του οποίου θα γίνει συζήτηση για τη λίστα μεταρρυθμίσεων της  ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προβλέπουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.

Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ. Έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ, διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση:
Η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.
Οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους "συνήθεις υπόπτους", αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.
Η ελληνική πλευρά θα συμμετέχει στη συζήτηση του Brussels Group με τους Γ.Χουλιαράκη, Ν.Θεοχαράκη και την ΈλεναΠαναρίτη.
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, όπου πρέπει να δοθεί το οριστικό «ΟΚ» για την λίστα.

(Πρώτη ενημέρωση 28/3/2015 11:34)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης