Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδος μεταξύ 10-20 δισ, θα χρειαστεί νέο δάνειο 30 δισ

tags :
Spiegel: Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδος μεταξύ 10-20 δισ, θα χρειαστεί νέο δάνειο 30 δισ
Tο κενό  θα έπρεπε να καλυφθεί με νέο πακέτο ύψους 30 δισ. ευρώ ή παραπάνω
Για σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, με χρηματοδοτικό κενό που υπερβαίνει τα 20 δισεκ. ευρώ και οδηγεί σε τρίτο πακέτο διάσωσης, κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ φέρονται, να εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται φέτος να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων στην Αθήνα επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση, ανοίγοντας «τρύπα μεταξύ 10 και 20 δισ. ευρώ».
Όπως αναφέρεται, το κενό αυτό θα έπρεπε να καλυφθεί με νέο πακέτο, το ύψος του οποίου θα μπορούσε ως εκ τούτου να ανέλθει σε 30 δισ. ευρώ ή παραπάνω.
Όπως σημειώνει το Spiegel, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα αναθεώρησε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 στο 0,3% του ΑΕΠ.
Κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Αλέξης Τσίπρας,έκανε την παραχώρηση για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, που μελλοντικά μπορούν να κάνουν ανενόχλητα τη δουλειά τους και να έχουν πρόσβαση στα υπουργεία, όμως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, διατηρούνται επιφυλάξεις αν αυτή η δέσμευση θα τηρηθεί.
Και αυτό γιατί δύο ημέρες μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο τα τεχνικά κλιμάκια δεν είχαν ακόμη επιστρέψει και τα αντικρουόμενα μηνύματα που στέλνουν τα μέλη της κυβέρνησης φέρνουν σε αμηχανία την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης