Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Το μοναδικό deadline για την Ελλάδα είναι η ημέρα, όπου θα ξεμείνει από χρήματα!

FT: Το μοναδικό deadline για την Ελλάδα είναι η ημέρα, όπου θα ξεμείνει από χρήματα!
Το Eurogroup δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν το Πάσχα των Καθολικών
Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει για ακόμη μία φορά τις ελληνικές διαπραγματεύσεις ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel.
Ειδικότερα, σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα, ο δημοσιογράφος καθιστά σαφές πως παρά η φημολογία περί εκατέρωθεν προθεσμιών, επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα.
«Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα συντελεστεί όταν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις» τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα deadline (προθεσμία) για την Αθήνα.
«Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία προθεσμία πέραν της ημερομηνίας, όπου η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα» υπογραμμίζει εμφατικά.
Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, πηγές της Κομισιόν, μιλώντας στους Financial Times, υποστηρίζουν πως οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες και χρήζουν περαιτέρω εξηγήσεων.
Από την πλευρά της Αθήνας, πηγές της κυβέρνησης καθιστούν γνωστό πως έχουν προταθεί περίπου 72 μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χαίρουν πλήρους και άρτιας ανάλυσης.
«Τα περισσότερα μέτρα εδράζονται στη μείωση των σπαταλών, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς» σημειώνουν ευρωπαϊκές πηγές, κάνοντας λόγο για αναξιόπιστες και ανακριβείς προβλέψεις.
Σύμφωνα με τους Financial Times, την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμη ένα EuroWorking Group, προκειμένου να αποτιμηθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων του Brussels Group.
Πάντως, πηγές της Κομισιόν καθιστούν σαφές πως το Eurogroup δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν το Πάσχα των Καθολικών (Κυριακή, 5 Απριλίου).
Καταλήγοντας, ο P. Spiegel υπενθυμίζει πως στις 9 Απριλίου η Ελλάδα καλείται να καταβάλλει 450 εκ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείου, υπαινίσσοντας πως αυτή είναι η ημερομηνία - τελική προθεσμία για την Αθήνα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:08, Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης