Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nouy: Ο SSM δεν πρότεινε βέτο στις αγορές εντόκων από τις ελληνικές τράπεζες - Δεν ευσταθούν τα σενάρια

Nouy: Ο SSM δεν πρότεινε βέτο στις αγορές εντόκων από τις ελληνικές τράπεζες - Δεν ευσταθούν τα σενάρια
Η Ευρωζώνη χρειάζεται ενιαίοι ορισμό σε επίπεδο κεφαλαίων
Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε η επικεφαλής του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ, Daniele Nouy.
"Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες", τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, διέψευσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σύγκρουσή της με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ με αντικείμενο το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την Ελλάδα αλλά και την πρόταση του SSM για βέτο στις αγορές εντόκων γραμματίων από τις ελληνικές τράπεζες.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται επαρκή κεφάλαια και βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα χρειάζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, διεμήνυσε επίσης η Daniele Nouy.
Mιλώντας, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε μηνών από την έναρξη λειτουργίας του μηχανισμού εποπτείας, η τραπεζίτης τόνισε πως πλέον μετά από πέντε μήνες έχει γίνει ορατή η αποφασιστικότητα για την επαρκή εποπτεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
"Η Ευρωζώνη χρειάζεται ενιαίοι ορισμό σε επίπεδο κεφαλαίων", τόνισε επίσης, για να προσθέσει πως πρέπει να υπάρχει αρμονία και σύγκλιση, σε επίπεδο ρυθμιστικού πλαισίου.
"Η αρμονία σε επίπεδο ρυθμιστικού πλαισίου είναι αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας των κεφαλαίων των τραπεζών, αλλά και για την ικανότητα των τραπεζών να απορροφούν τυχόν ζημιές", εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης