Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stiglitz: Έχω διαφορετική άποψη για την οικονομία από τον Schaeuble - Η τρόικα υπονόμευσε το μέλλον της Ελλάδας

Stiglitz: Έχω διαφορετική άποψη για την οικονομία από τον Schaeuble - Η τρόικα υπονόμευσε το μέλλον της Ελλάδας
Τα μοντέλα που χρησιμοποίησε η τρόικα ήταν λανθασμένα, αφού βασίστηκαν σε εσφαλμένες εκτιμήσεις, οι όποιες - όπως προέκυψε αργότερα - δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές
Βάλλει κατά του θεσμού της τρόικας και των προγραμμάτων λιτότητας που επιβλήθηκαν στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας ο διάσημος οικονομολόγος Joseph Stiglitz.
Μιλώντας από την Ουάσιγκτον, στα πλαίσια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Stiglitz δήλωσε ξεκάθαρα πως τα προγράμματα της τρόικας υπονόμευσαν το μέλλον της Ευρώπης.
Η καθαρή επίδραση όλων των οικονομικών προγραμμάτων που επέβαλε η τρόικα ήταν η υπονόμευση του μέλλοντος της Ευρώπης, εξήγησε, για να προσθέσει πως τα μοντέλα που χρησιμοποίησε η τρόικα ήταν λανθασμένα, αφού βασίστηκαν σε εσφαλμένες εκτιμήσεις, οι όποιες - όπως προέκυψε αργότερα - δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές.
"Οι απόψεις μου για την οικονομία είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble", τόνισε επίσης ο Stiglitz, αφού οι δύο άντρες μετείχαν στο ίδιο πάνελ συζήτησης.
Ο ίδιος προειδοποίησε για τα απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ανεργίας που μαστίζουν την Ευρώπη και προειδοποίησε πως μια ολόκληρη γενιά έχει καταστραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης