Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι μέτρια και άνιση για τις αναδυόμενες οικονομίες

ΔΝΤ: Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι μέτρια και άνιση για τις αναδυόμενες οικονομίες
Οι συναντήσεις της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ που ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή, έγιναν στη σκιά της ελληνικής κρίσης
«Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι μέτρια και άνιση» δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διάρκεια της εαρινής συνόδους του Οργανισμού στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως υποστήριξαν, ενώ η οικονομική ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες χώρες έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά, σε μερικές από τις αναδυόμενες οικονομίες έχει πληγεί από τις χαμηλές τιμές στη λιανική και τις εξαγωγές.
Η απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσουν σημαντικά τα επιτόκια τους θεωρήθηκε από το ΔΝΤ ως καθοριστική κίνηση προς την κατεύθυνση της «ομαλοποίησης» της οικονομίας που συνοδεύτηκε από αποτελεσματικές αλλαγές στη μείωση των ρίσκων
«Η πιθανότητα μιας προοπτικής χαμηλής ανάπτυξης είναι μια σχετική αλλαγή μεσοπρόθεσμα» δήλωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ στο Reuters.
Οι συναντήσεις που ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή, έγιναν στη σκιά της ανησυχίας σχετικά με την ελληνική κρίση και τις δυνατότητες εξεύρεσης λύσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.
Την ίδια στιγμή όμως διεθνής είναι η ανησυχία για τους κινδύνους ενός ισχυρού δολαρίου και τις χαμηλές τιμές λιανικής που πλήττουν τις αναδυόμενες οικονομίες όπως της Κίνας η ανάπτυξη της οποίας έχει φρενάρει σημαντικά.
Ο χαμηλός πληθωρισμός παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που έχει δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Το γεγονός πάντως, ότι η γερμανική οικονομία έχει ωφεληθεί σημαντικά από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα φαίνεται ότι προβληματίζει τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης