Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Royal Bank of Scotland: Απίθανο το Grexit - Θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Royal Bank of Scotland: Απίθανο το Grexit - Θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες
Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΔΝΤ
Απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι να εξωθήσουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ο Alberto Gallo, οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland, εκτιμώντας ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τον Gallo η Ελλάδα κινδυνεύει να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές Μαΐου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα φύγει από την Ευρωζώνη.
Αν δεν καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της έχει μια περίοδο χάριτος ενός μήνα.
Στο διάστημα αυτό η μεταβλητότητα θα είναι μεγάλη, επηρεάζοντας πιθανόν και τις αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων της περιφέρειας.
Ωστόσο, ο έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας (ELA) θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες, αποτρέποντας ένα σενάριο Grexit.
Αναφορικά με τον κίνδυνο να καθυστερήσει κάποια πληρωμή προς το ΔΝΤ, ο Gallo εκτιμά ότι είναι πιθανό να γίνει κάποιο δημοψήφισμα ή εκλογές στη χώρα.
Τότε θα καταλάβουμε εάν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη ή όχι.
Η πλειοψηφία θέλει να μείνει στο ευρώ, και έτσι η κυβέρνηση θα αποφύγει το Grexit, συμφωνώντας με τους Ευρωπαίους.
Όπως αναφέρει ο Gallo, φαίνεται αναπόφευκτη μια συμφωνία για το χρέος, μέσω επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής και της μείωσης του κόστους δανεισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης