Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ανάκαμψη διαφαίνεται για τις μετοχές της Ευρωζώνης - Προμηνύονται μεγαλύτερα κέρδη

FT: Ανάκαμψη διαφαίνεται για τις μετοχές της Ευρωζώνης - Προμηνύονται μεγαλύτερα κέρδη
Mακροχρόνια, εάν τα περιθώρια κέρδους ανακάμψουν τότε οι ευρωπαϊκές μετοχές θα έχουν μεγαλύτερη αξία και από τις αμερικανικές
Σε μεγάλη ζήτηση είναι το τελευταίο διάστημα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με το ρευστό να ρέει στα αμοιβαία κεφάλαια και τις ETFs μετοχές της ευρωζώνης την ώρα που wall Street να δείχνει «πεινασμένη» για περισσότερα» αναφέρει μελέτη των Financial Times.
Σύμφωνα με τον James Mackintosh, που υπογράφει τη μελέτη, υπάρχει μια καλή ιστορία πίσω από όλα αυτά.
Καταρχήν, ένα αδύναμο νόμισμα, μια Κεντρική Τράπεζα σε ρόλο ακτιβιστή και μια οικονομία που παρουσιάζει βελτίωση.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου τα περιθώρια για εταιρικά κέρδη είναι εξαιρετικά υψηλά, σε σημείο που δείχνουν να εκτοξεύονται, στην Ευρώπη τα περιθώρια είναι πιο περιορισμένα- γεγονός που υποδεικνύει στους αγοραστές ότι τα κέρδη δεν έχουν περιθώριο παρά να αυξηθούν ενώ η άνοδος τους θα είναι εντυπωσιακά γρήγορη.
Η πραγματικότητα μέχρι στιγμής είναι ότι τα κέρδη (λειτουργικά) στην Ευρωζώνη τους τελευταίους 12 μήνες έχουν πιάσει πάτο, σύμφωνα με καταγραφή του index compiler MSCI, μετά και την αποτυχία της Lehman’s να φέρει τα «πάνω κάτω» στην παγκόσμια οικονομία.
Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν, ότι η εικόνα θα μεταβληθεί τον επόμενο χρόνο και στην περίπτωση που η βελτίωση είναι η αναμενόμενη, οι μετοχές της ευρωζώνης - οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα φτηνές- θα ανέβουν σε επίπεδο βάσης.
Σε μακροχρόνια βάση εάν τα περιθώρια κέρδους ανακάμψουν τότε οι ευρωπαϊκές μετοχές θα έχουν μεγαλύτερη αξία ακόμη και από τις αμερικανικές.
Μέχρι στιγμής πάντως η εικόνα παραμένει πτωτική καθώς τα κέρδη είναι ακόμη περιορισμένα όπως ήταν και πριν από ένα χρόνο.
Ομως αυτά τα κέρδη είναι απαραίτητα να αυξηθούν για να ανέβουν και οι τιμές των μετοχών της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης