Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στις 20 Ιουλίου θα κριθεί η τύχη της Ελλάδος – Τα ταμειακά διαθέσιμα λιγοστεύουν επικίνδυνα

tags :
Goldman Sachs: Στις 20 Ιουλίου θα κριθεί η τύχη της Ελλάδος – Τα ταμειακά διαθέσιμα λιγοστεύουν επικίνδυνα
Υπαρκτός ο κίνδυνος για αθέτηση πληρωμών προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο εκτιμάει η Goldman Sachs
Την πρόσφατη θέση της HSBC, ότι η 20η Ιουλίου είναι η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα, υιοθετεί και η Goldman Sachs, δεδομένου ότι τότε η ελληνική κυβέρνηση έχει να καταβάλει 3,6 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Η Goldman Sachs, πιστεύει ότι η κατάσταση είναι πιθανό να παραμείνει εξαιρετικά αβέβαιη μέχρις ότου η Ελλάδα και η Ευρωζώνη φτάσουν σε μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης που να επιτρέπει στη χώρα να κάνει τις μεγάλες πληρωμές ύψους 6,5 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 
Η Ελλάδα έχει ήδη χρησιμοποιήσει μια ποικιλία μη συμβατικών μέτρων για να καλύψει τις τρέχουσες πληρωμές του χρέους της, αλλά φαίνεται οι επιλογές της εξαντλούνται. 
Υπάρχει ήδη μια προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου, η οποία είναι πιθανό να κεντρίσει σύντομα την προσοχή των αγορών.
Μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι μια συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσει σε μια πρόωρη εκταμίευση από τους πιστωτές, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις πληρωμές του ΔΝΤ. 
Πράγματι, η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ορίζει ότι η πλήρης εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ θα γίνει όταν η αναθεώρηση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Αυτή θα μπορούσε να γίνει μέχρι το τέλος του Ιουνίου. 




Embedded image permalink















Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης