Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Πλησιάζει η ημέρα της κρίσης για την Ελλάδα - «Κλειδί»η απόφαση της ΕΚΤ στις 6 Μαΐου

tags :
Bloomberg: Πλησιάζει η ημέρα της κρίσης για την Ελλάδα - «Κλειδί»η απόφαση της ΕΚΤ στις 6 Μαΐου
"Κλειδί" για την ελληνική οικονομία αποτελεί πλέον η 6η Μαϊου και η απόφαση της ΕΚΤ όσον αφορά πιθανή αύξηση του haicut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών
Η ημέρα της κρίσης για την Ελλάδα πλησιάζει, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αναζητά χρήματα προκειμένου να ανταποκριθεί στις πληρωμές μισθών και συντάξεων αυτή την εβδομάδα, μετά την άρνηση του Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση χρημάτων.
Η πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης θα χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών και άλλων φορέων του δημοσίου, προκειμένου να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ύψους 1,5 δις. ευρώ, σημειώνει το Bloomberg.
Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση διακινδυνεύει να «στραγγίξει» τα ελάχιστα αποθέματα ρευστότητας που διαθέτει, ιδιαίτερα μετά την εκροή καταθέσεων σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει πηγή στο Bloomberg.
Η Ελλάδα έδωσε τη μάχη της προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη βοήθεια, ενώ εξέφρασε επανειλημμένως την πεποίθηση ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. είχαν διαφορετική άποψη. 
Ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber δήλωσε στην ελβετική Neue Zuercher Zeitung, ότι η άποψη μεταξύ των μελών του ΔΝΤ ότι μια ελληνική στάση πληρωμών είναι διαχειρίσιμη, αυξάνεται, καθώς η Ελλάδα δεν έχει ακόμα έλθει σε συμφωνία με τους δανειστές της για να "ξεκλειδώσει" τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.
"Κλειδί" για την ελληνική οικονομία αποτελεί πλέον η 6η Μαϊου και η απόφαση της ΕΚΤ όσον αφορά πιθανή αύξηση του haicut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών, ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο Mario Draghi την Παρασκευή, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης