Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Να επενδύσουν στις ελληνικές τράπεζες καλεί τους επενδυτές ο Mark Mobius της Franklin Templeton

Να επενδύσουν στις ελληνικές τράπεζες καλεί τους επενδυτές ο Mark Mobius της Franklin Templeton
"Απόλυτα υγιείς οι ελληνικές τράπεζες"
Να επενδύσουν στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών καλεί τους επενδυτές διεθνώς ο Mark Mobius.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της Franclin Templeton καθιστά σαφές πως οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, όπως επίσης και των κινεζικών εταιρειών, θεωρούνται ως πλέον κερδοφόρος, μεταξύ των αναδυόμενων αγορών.
Παράλληλα, ο γνωστός επενδυτές χαρακτηρίζει ως απόλυτα υγιείς τις ελληνικές τράπεζες, ενώ καθιστά σαφές πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και η αποχώρησή της από το ευρώ θα αποδυνάμωνε επικίνδυνα την Ατλαντική Συμμαχία» υπερθεματίζει ο αναλυτής.
Η αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ συνιστά μία πάγια θέση του Mark Mobius, ο οποίος πολλάκις έχει υποστηρίξει πως το Grexit θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όσους χαράσσουν την πολιτική στην Ευρώπη, ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα ήταν ένα τεράστιο γεγονός, γεωπολιτικής σημασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος επενδυτής, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNBC στα τέλη Απρίλιου.
Η χώρα έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για το σύνολο του δυτικού κόσμου, είχε προειδοποίησε ο Mobius.

(πρώτη ενημέρωση 21 Μαΐου 2015, 22:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης