Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη μία δραματική στιγμή η Ελλάδα - Αβέβαιη η καταβολή της δόσης στις 5/6

Bloomberg: Έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη μία δραματική στιγμή η Ελλάδα - Αβέβαιη η καταβολή της δόσης στις 5/6
Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει και την προθεσμία της 31ης Μαΐου
Έτοιμη να έρθει αντιμέτωπη με ακόμη μία δραματική στιγμή βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της πληρωμής του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βιώσει ακόμη μία δραματική στιγμή, καθώς στις 5 Ιουνίου καλείται να καταβάλλει 300 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ.
Παρά την πιστωτική ασφυξία, εξηγεί το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται πως θα καταβάλλει κανονικά μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα.
Ωστόσο, ο Γ. Σακελλαρίδης, κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρνήθηκε σήμερα να απαντήσει εάν η Αθήνα θα καταφέρει να καταβάλλει τα 300 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
«Τα προβλήματα ρευστότητας είναι σε όλους γνωστά. Εμείς θέλουμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας και γι’ αυτό επιθυμούμε μία συμφωνία όσο το δυνατόν ταχύτερα» διέτεινε ο Γ. Σακελλαρίδης.
Όπως υπερθεματίζει το Bloomberg, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει και την προθεσμία της 31ης Μαΐου, καθώς προς το παρόν δεν έχει οριστεί κανέναν έκτακτο Eurogroup.
Το επιτόκιο του 2ετούς ελληνικού ομολόγου παρόλα αυτά, υποχωρεί σήμερα κατά 78 μονάδες βάσης, στο 23,1%.
«Ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της στάσης πληρωμών και απορρίπτουν την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας» επισημαίνει το Bloomberg, αναφερόμενο στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.
Πάντως, το Bloomberg υπενθυμίζει πως η αθέτηση μίας πληρωμής προς το ΔΝΤ δεν συνεπάγεται την αυτόματη υποβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης.
Ωστόσο, μία τέτοια εξέλιξη θα εγείρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις αγορές, με την ΕΚΤ να εξαναγκάζεται να αυξήσει το haircut στα collateral των ελληνικών τραπεζών.
Αύριο, συνεχίζει το αμερικανικό πρακτορείο, το Brussels Group θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αποτιμήσει την ελληνική πρόοδο.
Τέλος, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να αναθεωρήσει το ύψος του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης