Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Επιβλητική η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας Ελλάδας και δανειστών

Wall Street Journal: Επιβλητική η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας Ελλάδας και δανειστών
Η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών είναι επιβλητική
Την «επιβλητική» ανάγκη επίτευξης συμφωνίας εξαίρει η Wall Street Journal, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός του Ιουνίου.
Ειδικότερα, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών είναι επιβλητική, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Αναφερόμενη στη σημερινή ενημέρωση του Γ. Σακελλάριδη, η Wall Street Journal επισημαίνει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη αποπληρωμής του ΔΝΤ.
«Στο εύρος όπου θα μπορούμε να πληρώσουμε, θα αντεπεξέλθουμε και στις υποχρεώσεις μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Σακελλαρίδης.
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, σημειώνει η εφημερίδα, έρχονται μόλις μία ημέρα μετά την παραδοχή του Ν. Βούτση πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει τα χρήματα προκειμένου να αποπληρώσει το ΔΝΤ.
Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει τα 1,6 δισ. ευρώ, όπου καλείται να καταβάλλει στο ΔΝΤ από τις 5 έως τις 19 Μαΐου.
«Τα χρήματα δεν θα δοθούν γιατί δεν υπάρχουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, εξηγεί η Wall Street Journal, ο Γ. Σακελλαρίδης κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει την ενοποίηση των δόσεων αποπληρωμής προς το ΔΝΤ, ενώ απέρριψε τη φημολογία περί επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
«Η πιθανότητα απλά δεν υπάρχει» διέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στο σημερινό άρθρο του Γ. Βαρουφάκη στο Project Syndicate, όπου αναγράφει πως οι πιστωτές επιμείνουν στην επιβολή μεγαλύτερης λιτότητας.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί μέτρα, τα οποία έχουν αποδειχθεί χειρότερα από… αρρώστια» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης