Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Zerohedge: Ο ιός της Ελλάδας εξαπλώθηκε και στην Ισπανία - Θωρακίζονται οι Βρυξέλλες

Zerohedge: Ο ιός της Ελλάδας εξαπλώθηκε και στην Ισπανία - Θωρακίζονται οι Βρυξέλλες
"Κομισιόν και ΔΝΤ θέλουν να καταδείξουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελιγμών"
Ο ιός της Ελλάδα διασπείρεται και στην Ισπανία με δραματικές συνέπειες στο status quo της Μαδρίτης, υπογραμμίζει το Zerohedge, αναφερόμενο στην πρόσφατη νίκη του Podemos στις ισπανικές περιφερειακές εκλογές.
Ειδικότερα, το φημισμένο μέσο χρηματιστηριακής ενημέρωσης διαμηνύει πως ο ιός της «αντι-λιτότητας» της Ελλάδας εξαπλώνεται διαρκώς, συνεπάγοντας δραματικές απώλειες στο ισπανικό status quo.
Την Κυριακή, το Podemοs κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, εκθρονίζοντας το Λαϊκό Κόμμα του M. Rajoy από μία σειρά περιφέρειες και πόλης.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της Ισπανίας, επισημαίνει το Zerohedge, έχει ήδη θορυβήσει τις Βρυξέλλες, γεγονός που θα αποτυπωθεί και στις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
«Η σκληρή στάση των Βρυξελλών εναντίον της Ελλάδα στοχεύει στην τιμωρία κάθε ριζοσπαστικού κόμματος ανά την Ευρώπη, το οποίο εποφθαλμιά την εξουσία» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει: Κομισιόν και ΔΝΤ θέλουν να καταδείξουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελιγμών και γι’ αυτό το λόγο δεν πρόκειται να κάνουν το «χατίρι» στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αποτιμώντας το ισπανικό αποτέλεσμα, το Zerohedge διατείνει πως η υπομονή των Ισπανών με την ανεργία και τη λιτότητα σταδιακά εξαντλείται.
Μία ενδεχόμενη νίκη του Podemos, στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου, προειδοποιεί το χρηματιστηριακό μέσο, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αυστηριοποίηση των ευρωπαϊκών θέσεων έναντι των ευάλωτων και αδύναμων χωρών.
«Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια της Ελλάδας να σημειώσει ορισμένες νίκες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές» επαναλαμβάνει το Zerohedge.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης