Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Μάχη δελφίνων στον ΣΥΡΙΖΑ - Καραδοκεί για την αρχηγία του κόμματος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

FT: Μάχη δελφίνων στον ΣΥΡΙΖΑ - Καραδοκεί για την αρχηγία του κόμματος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων και θα αποδεχθεί μία βιώσιμη αλλά μη ταπεινωτική συμφωνία»
Υπέρ μίας «μη ταπεινωτικής» συμφωνίας τάχθηκε η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέρριψε τις προτάσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης περί στάσης πληρωμών και ρήξης.
Στο άνωθεν συμπέρασμα καταλήγουν οι Financial Times, αποτιμώντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να αποσπάσει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.
Παράλληλα, τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τις «φωνές» της αντιπολίτευσης περί ρήξης και στάσης πληρωμών προς τους δανειστές.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων και θα αποδεχθεί μία βιώσιμη αλλά μη ταπεινωτική συμφωνία» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον 350 συνέδρων.
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η συμφωνία είναι πιθανό να επιτευχθεί ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Όμως, οι Ευρωπαίοι αντιτείνουν πως υπάρχει αρκετή απόσταση να διανυθεί στα ζητήματα των συντάξεων και του ΦΠΑ.
«Δέσμευσή μας είναι η προστασία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οι οποίοι είναι θύματα της λιτότητας» επισημαίνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα εστιάζει και στις απειλές περί στάσης πληρωμών προς τους δανειστές τον Ιούνιο.
«Αν και ο Τσίπρας έχει υιοθετήσει πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις, η απειλή για στάση πληρωμών δεν αποτελεί μπλόφα» τονίζει ο Γ. Παγουλάτος, καθηγητής οικονομικών επιστημών.
Η απειλή περί χρεοκοπίας, σημειώνουν οι Financial Times, έχει αναζωπυρώσει τα σενάρια περί επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
«Θα δούμε μία επανάληψη των όσων συνέβησαν στην Κύπρο» προειδοποίησε τη Δευτέρα η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη.
Από την πλευρά της, η σκληροπυρηνική Αριστερή Πλατφόρμα επιμείνει στην υιοθέτηση «σκληρότερων θέσεων εναντίον των εκβιαστών δανειστών».
«Η μάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται μεταξύ των πραγματιστών και εκείνων που επιθυμούν να φορέσουν το μανδύα του αντιμνημονιακού, που κινδυνεύει να χάσει ο Τσίπρας» εκτιμά από την πλευρά της Eurasia Group, o Mujtaba Rahman, κάνοντας έμμεση αναφορά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης