Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει χρόνο αν συγκεντρώσει σε μία όλες τις πληρωμές προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο

Brown Brothers Harriman: Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει χρόνο αν συγκεντρώσει σε μία όλες τις πληρωμές προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο
Πρέπει να ζητήσει όμως την άδεια του ΔΝΤ, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα
Στοιχεία επιδείνωσης της κρίσης στην Ελλάδα, εξαιτίας των διαφαινόμενων ανησυχιών για το αν οι Έλληνες θα είναι σε θέση να προβούν σε πληρωμή προς το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, βλέπει η Brown Brothers Harriman.
Η πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφέρει ότι δεν θα προβεί σε πληρωμή του χρέους, το οποίο αργότερα έκανε.
Ωστόσο, δεδομένων των μεγάλων πληρωμών που θα πρέπει να γίνουν τον επόμενο μήνα, καθώς και το γεγονός ότι η τελευταία πληρωμή έγινε χρησιμοποιώντας το ταμείο έκτακτης ανάγκης στο ίδιο το ΔΝΤ, υπάρχει μια αίσθηση ότι ο κίνδυνος να υπάρξει το ατύχημα είναι κοντά.
"Υπάρχει ένας ελιγμός με το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να συνδέσει τις διάφορες πληρωμές προς το ΔΝΤ, και οποίος θέλει τη σύνδεση όλων των μικρών δόσεων σε μία πληρωμή, αγοράζοντας έτσι ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Αλλά θα πρέπει να ζητήσει επισήμως άδεια από το ΔΝΤ, και η Ελλάδα δεν το έχει πράξει", παρατηρεί η Brown Brothers Harriman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης