Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Ο παράγοντας… Ισπανία καθορίζει την έκβαση των ελληνικών διαπραγματεύσεων

WSJ: Ο παράγοντας… Ισπανία καθορίζει την έκβαση των ελληνικών διαπραγματεύσεων
«Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία ενισχύουν αναπόφευκτα την ένταση στις ελληνικές διαπραγματεύσεις»
Τον… παράγοντα Ισπανία στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών αναλύει η Wall Street Journal, καθιστώντας εξαιρετικά βαρυσήμαντη την επιρροή των ισπανικών εξελίξεων στο ελληνικό θρίλερ.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, καθώς ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται, η κυβέρνηση επιδιώκει την άμεση επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να αποτραπεί η στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ.
«Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία ενισχύουν αναπόφευκτα την ένταση στις ελληνικές διαπραγματεύσεις» σημειώνει το αμερικανικό δημοσίευμα, εστιάζοντας στην εκλογική άνοδο του Podemos, δηλαδή της ισπανικής version του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να επιτύχει μία ευνοϊκή συμφωνία με τους δανειστές, οι πιέσεις αυξάνονται σημαντικά τόσο στην Ισπανία όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες υπέφεραν από τη λιτότητα και την κρίση.
Παράλληλα, εικοτολογεί η εφημερίδα, εάν οι δανειστές δεχθούν μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τότε είναι απίθανο να κάνουν το αντίστοιχο με το ισπανικό ή το ιταλικό χρέος, καθώς δεν θα δύνανται να απορροφήσουν νέες ζημιές.
Από την άλλη πλευρά, τονίζεται, οι δανειστές φαίνεται πως αδιαφορούν πλήρως για το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας, σε αντίθεση με την Ελλάδα, για την οποία εμμένουν στην αυστηρή τήρηση των δημοσιονομικών στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης