Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Δολάριο και Ελλάδα εξακολουθούν να επηρεάζουν το ευρώ

Danske Bank: Δολάριο και Ελλάδα εξακολουθούν να επηρεάζουν το ευρώ
Τρεις οι λόγοι για την αλλαγή κλίματος στην αγορά συναλλάγματος
Η ανοδική κίνηση του δολαρίου και οι εξελίξεις περί την Ελλάδα αποτελούν τους δυνητικούς οδηγούς μιας πτωτικής πορείας της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την Danske Bank.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η τράπεζα, χθες το αμερικανικό δολάριο κινήθηκε εκ νέου ανοδικά, υποστηριζόμενο από τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις ΗΠΑ.
Συνολικά, το κλίμα στην αγορά συναλλάγματος φαίνεται να έχει γυρίσει «bullish» έναντι του δολαρίου, υποδηλώνοντας ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα μπορούσε να συνεχίσει να διαπραγματεύεται σε ένα βαρύ κλίμα βραχυπρόθεσμα.
Σύμφωνα με την Danske Bank, υπάρχουν τρεις πιθανοί λόγοι που μπορούν αν εξηγήσουν αυτή την αλλαγή κλίματος.
Πρώτον, η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τις αγορές τον Μάιο και τον Ιούνιο έλαβε κάποιον ανοδικό κίνδυνο στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, αλλάζοντας το προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής από θέσεις short στο ευρώ/δολάριο σε μια πιο θετική κατεύθυνση.
Δεύτερον, τα αμερικανικά στοιχεία εξέπληξαν θετικά την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας το σενάριο για ένα ριμπάουντ της ανάπτυξης του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.
Τρίτον, οι ανησυχίες σχετικά με ένα Grexit είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε πωλήσεις ευρώ, κάτι που αναμένεται να φανεί σαφέστερα καθώς οι διαπραγματεύσεις προχωρούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης