Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities – Ραγδαία η επιδείνωση του outlook

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities – Ραγδαία η επιδείνωση του outlook
Eκτιμά ότι οι προκλήσεις για τον τραπεζικό κλάδο θα αυξηθούν
Σε μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Eurobank Equities, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση της Εθνικής σε hold, από buy προηγουμένως.
Στη σημερινή της ανάλυση για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, η Eurobank Equities διαμορφώνει σε 1,75 ευρώ την τιμή στόχο της Εθνικής, από 2,55 ευρώ προηγουμένως, σε 0,43 ευρώ την τιμή στόχο της Alpha Bank, από 0,57 ευρώ προηγουμένως και σε 0,67 ευρώ την τιμή στόχο της Πειραιώς, από 1,19 ευρώ προηγουμένως.
Η σύσταση της Alpha Bank και της Πειραιώς παραμένει για "διακράτηση" (hold), ενώ η σύσταση της Εθνικής υποβαθμίστηκε σε hold, από buy προηγουμένως.
Σύμφωνα με την Eurobank Equities τα αποτελέσματα του κλάδου το πρώτο τρίμηνο αποτυπώνουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ενώ το outlook για το σύνολο του έτους έχει επιδεινωθεί απότομα.
Με την οικονομία να αναμένεται να αναπτυχθεί οριακά φέτος και τις συνθήκες ρευστότητας να επιδεινώνονται, η Eurobank Equities εκτιμά ότι οι προκλήσεις για τον τραπεζικό κλάδο θα αυξηθούν.
Υπό αυτά τα δεδομένα, εκτιμά ότι ο κλάδος θα παραμείνει ζημιογόνος, πλην της Εθνικής, η οποία θα λάβει ώθηση από την τουρκική θυγατρική της.
Η Eurobank Equities ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, τότε η στάση απέναντι στις ελληνικές τράπεζες θα γίνει πιο εποικοδομητική.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης