Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stiglitz: Η Ευρώπη να παραδεχθεί τα λάθη της και να... υπαναχωρήσει έναντι της Ελλάδας

Stiglitz: Η Ευρώπη να παραδεχθεί τα λάθη της και να... υπαναχωρήσει έναντι της Ελλάδας
«Η Ελλάδα έχει καταβάλλει τεράστια προσπάθεια»
Να παραδεχθεί τα λάθη της και να υπαναχωρήσει στις διεκδικήσεις της Αθήνας κάλεσε την Ευρωζώνη ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz.
Ειδικότερα, ο διάσημος οικονομολόγος, ο οποίος πολλάκις έχει ταχθεί υπέρ της χώρας μας, κατέστησε σαφές πως η Ευρώπη πρέπει να παραδεχθεί το λάθος της λιτότητας και να υπαναχωρήσει από τη σκληρή γραμμή που τηρεί στις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση, συνέχισε ο Joseph Stiglitz, ας προετοιμαστεί για τις επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα έχει καταβάλλει τεράστια προσπάθεια» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό, προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία θα προκαλούσε τεράστια αναταραχή στην Ευρωζώνη.
«Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα, αρχής γενομένης από τη θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, η οποία συνεπάγεται την μετατόπιση από τη λιτότητα στην ανάπτυξη» διαμήνυσε ο J. Stiglitz, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κροατία.
«Η Ευρώπη πρέπει να παραδεχθεί τα λάθη της» επανέλαβε, σημειώνοντας πως «το χειρότερο πράγμα στον κόσμο είναι να μην αποδέχεσαι τα λάθη σου και να μην κάνεις τίποτα ώστε να τα διορθώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης