Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση B2 της Frigoglass - Αναθεωρεί το outlook σε developing από σταθερό προηγουμένως

Moody's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση B2 της Frigoglass - Αναθεωρεί το outlook σε developing από σταθερό προηγουμένως
Η απόφαση της Moody's αντανακλά την πιθανότητα πώλησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Frigoglass που αφορούν στον κλάδο των υαλικών
Αμετάβλητη στο B2 ανακοίνωσε πως διατηρεί την αξιολόγηση της Frigoglass ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ταυτόχρονα ο οίκος αναθεώρησε το οutlook σε developing από σταθερό προηγουμένως.
Η απόφαση της Moody's αντανακλά την πιθανότητα πώλησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Frigoglass που αφορούν στον κλάδο των υαλικών.
"Το πιστωτικό προφίλ της Frigoglass αναμένεται να βελτιωθεί εάν η εταιρεία εκτελέσει επιτυχώς την προγραμματισμένη πώληση του κλάδου υαλουργίας, καθώς η εν λόγω πώληση θα ανοίξει τον δρόμο για σημαντική απομόχλευση, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει τα επίπεδα ρευστότητας της εταιρείας", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Lorenzo Re, αντιπρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής του οίκου Moody's.
Όμως, όπως προειδοποιεί ο ίδιος, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν οι αρνητικές πιέσεις για την αξιολόγηση της Frigoglass, λόγω της διαρκούς αδύναμης κερδοφορίας, σε λειτουργικό επίπεδο και της επιδείνωσης των επιπέδων ρευστότητας της εταιρείας.
Εάν η σχεδιαζόμενη πώληση ολοκληρωθεί, τότε θα είναι θετική εξέλιξη για την αξιολόγηση της Frigoglass (credit positive), διαμηνύει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης