Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Στα 35 δισ. οι ανάγκες της Ελλάδας έως το 2016 - Θα καλυφθούν από νέα συμφωνία;

tags :
Citigroup: Στα 35 δισ. οι ανάγκες της Ελλάδας έως το 2016 - Θα καλυφθούν από νέα συμφωνία;
Έως το 2018 οι χρηματοδοτικές ανάγκες αυξάνονται στα 50 δισ. ευρώ
Στα 35 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016 και στα 50 δισ. έως το 2018 ανεβάζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης η Citigroup, εκτιμώντας ότι μέρος αυτών των αναγκών θα πρέπει να καλυφθεί είτε μέσω νέων μέτρων είτε μέσω ενός τρίτου πακέτου στήριξης.
Στην τελευταία 12σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "Greece: Staff-Level Deal May Be In Sight" (Ελλάδα: Μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να πλησιάζει), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Citigroup επισημαίνει ότι πιθανόν να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα, το οποίο θα εγκρίνει μια πιθανή συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.
Ωστόσο, ακόμη και αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, η ελληνική Βουλή θα πρέπει να νομοθετήσει σχετικά με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να αποδεσμευτεί μέρος ή το σύνολο της δόσης του δευτέρου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα.
Το ερώτημα είναι εάν η συμφωνία που μπορεί να υπάρξει θα περιλαμβάνει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο 2015-2016, οι οποίες φτάνουν στα 35 δισ. ευρώ.
Ο Υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, έχει ήδη αναφέρει ότι μια συμφωνία θα καλύπτει πακέτο μέτρων φέτος και την επόμενη χρονιά, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη τόσο για το χρηματοδοτικό κενό όσο και για το χρέος.
Στη συνέχεια η Citigroup κάνει αναφορές στις ποικίλες δηλώσεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα από Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίες δίνουν διττά μηνύματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, η ίδια εκτιμά ότι μια συμφωνία πλησιάζει, χωρίς όμως να δίνει κάποιον χρονικό ορίζοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης