Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Απαραίτητη η συμφωνία με τους πιστωτές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών

tags :
Euroxx: Απαραίτητη η συμφωνία με τους πιστωτές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών
Η πτώση των καταθέσεων κατά τους τελευταίους πέντε μήνες δεν προκάλεσε καμία νέα αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, σε αντίθεση με το 2012
Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών υπόκειται στην πολιτική σταθερότητα, έτσι μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της ΕΕ είναι ουσιαστικής σημασίας για την «διάλυση» των φόβων για Grexit και πιθανή επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου.
Αυτό αναφέρει η Euroxx, στο σημερινό της σημείωμα στο οποίο σχολιάζει την πορεία των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Από την άλλη πλευρά, η πτώση των καταθέσεων κατά τους τελευταίους πέντε μήνες δεν προκάλεσε καμία νέα αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, σε αντίθεση με το 2012.
Αυτό οφείλεται στην ενοποίηση του τομέα κατά τα τελευταία δύο χρόνια, με τις τέσσερις βασικές τράπεζες τώρα να έχουν μερίδιο αγοράς άνω του 90%  από την άποψη των στοιχείων του ενεργητικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις υποχώρησαν στα 133,65 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2015, έναντι 138,55 δισ. τον Μάρτιο του 2015 συνεχίζοντας την μεγάλη πορεία πτώσης.
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Απρίλιο του 2015 υποχώρησαν στα 114,425 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης στις τράπεζες μειώθηκαν στα 9 δισ. ευρώ από 10,5 δισ. ευρώ τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης