Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

N. Roubini: Αρνητικός ο αντίκτυπος από τυχόν Grexit στην Τουρκία - Πλήγμα ιδίως για τον τουρισμό

N. Roubini: Αρνητικός ο αντίκτυπος από τυχόν Grexit στην Τουρκία - Πλήγμα ιδίως για τον τουρισμό
"Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα επιδράσει αρνητικά στην τουρκική οικονομία"
Σοβαρό αντίκτυπο στην τουρκική οικονομία «βλέπει» σε ενδεχόμενο Grexit ο Nouriel Roubini.
Ειδικότερα, ο διάσημος οικονομολόγος υποστήριξε πως τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα επιδράσει αρνητικά στην τουρκική οικονομία.
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, ιδίως θα πληγεί ο κλάδος του τουρισμού, ο οποίος θα υποστεί το σημαντικότερο αρνητικό αντίκτυπο.
Nωρίτερα, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου των G7, ο N. Roubini υποστήριξε πως θα... βρεθούν δοχεία γεμάτα χρήματα, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να αποπληρώσει τη δόση των 300 εκατ. προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου.
"Δοχεία με χρήματα θα βρεθούν προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να αποπληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G7 που πραγματοποιείται στη Δρέσδη της Γερμανίας.
"Ριζοσπαστικές αποφάσεις, όπως επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες (capital controls) και πάγωμα καταθέσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά, μπορούν να αποφευχθούν", εκτίμησε ο ισχυρός άντρας της Roubini Global Economics.
"Εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να καταβάλλει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, όλοι θα αντιληφθούν ότι αυτή θα είναι η αρχή του ελληνικού ατυχήματος.
Ένα ελληνικό ατύχημα δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, αλλά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές", προειδοποίησε ο Roubini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης