Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Οι αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας λαμβάνονται στη Φρανκφούρτη

Guardian: Οι αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας λαμβάνονται στη Φρανκφούρτη
Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης γνωρίζουν ότι χωρίς την υποστήριξη της ΕΚΤ, τα capital controls θα μπορούσαν να είναι απλά η αρχή, σημειώνει η Guardian
Όταν ο Alistair Darling ήρθε αντιμέτωπος με τις ανατριχιαστικές ειδήσεις το φθινόπωρο του 2008 ότι η Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας ήταν στα πρόθυρα να αναγκαστεί να κλείσει τα μηχανήματα ανάληψης μετρητών δεν υπήρχε σοβαρή αμφιβολία ότι ήταν καθήκον της Τράπεζας της Αγγλίας να στηρίξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian θέλοντας να δείξει πώς οι αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται στη Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται η έδρα της ΕΚΤ.
Ο Γ. Βαρουφάκης και οι συνάδελφοί του στην Αθήνα έχουν επίσης έρθει αντιμέτωποι με την ίδια προοπτική και μια ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση αυτή την εβδομάδα αλλά οι αποφάσεις – κλειδιά σχετικά με τους όρους στήριξης ή όχι των λαμβάνονται χιλιάδες μίλια μακριά, στη Φρανκφούρτη.
Και αυτό, σχολιάζει η εφημερίδα, είναι το απελπιστικό παρασκήνιο ενάντια στο οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει αποφασίσει να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας.
Τα υποκαταστήματα των τραπεζών έχουν ήδη κλείσει, ένα ισχυρό σύμβολο για τους Έλληνες πολίτες μιας χώρας όπου η κυβέρνηση της έχει χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων, προσθέτει.
Αλλά ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης γνωρίζουν ότι χωρίς την υποστήριξη της ΕΚΤ, τα capital controls θα μπορούσαν να είναι απλά η αρχή.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει, είναι αντιμέτωπη με ολική οικονομική κατάρρευση.
«Όταν η ΕΚΤ παρουσίασε την επιλογή να αφήσει αμετάβλητο το ύψους του ELA, έστειλε το μήνυμα ότι η Φρανκφούρτη – και κατ’ επέκταση οι Βρυξέλλες- θα ήταν πρόθυμη να παρακολουθεί τον ελληνικό τραπεζικό τομέα να καταρρέει», καταλήγει η Guardian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης