Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berlusconi: «Με το Grexit υπάρχει το ρίσκο μιας καταστροφής» - Επίθεση σε Ευρώπη και Τσίπρα

Berlusconi: «Με το Grexit υπάρχει το ρίσκο μιας καταστροφής» - Επίθεση σε Ευρώπη και Τσίπρα
Όπως σημειώνει διακυβεύεται όχι μόνο το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της ίδιας της Ευρώπης
«Με το Grexit υπάρχει το ρίσκο μιας καταστροφής», προειδοποιεί ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Silvio Berlusconi μέσα από επιστολή του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου στην ιταλική εφημερίδα «Il Giornale», εξαπολύοντας επίθεση στην Ευρώπη αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Είμαι και εγώ φυσικά πολύ προβληματισμένος για την κατάσταση στην Ελλάδα» γράφει ο Καβαλιέρε στην αρχή της επιστολής του.
Όπως σημειώνει «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε μια καταστροφή όχι μόνο για τους Έλληνες, ένα φιλικό λαό και σύμμαχο της Ιταλίας αλλά και για την ίδια ιδέα της Ευρώπης».
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει να χάσει την Ελλάδα για προφανείς ιστορικούς λόγους και γεωπολιτικούς (η Ελλάδα επιβλέπει ένα από τα πιο ευαίσθητα σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου, ένα μεγάλο στρατηγικό σταυροδρόμι), αλλά και για ένα λόγο πιο βαθύ:
Το να χάσει την Ελλάδα σημαίνει ότι αποδέχεται πως η ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι αναστρέψιμη, ότι στην Ευρώπη μπαίνει κανείς και βγαίνει και ότι δεν είμαστε μια κοινότητα λαών αλλά ένα κλαμπ στο οποίο μπαίνεις και βγαίνεις ανάλογα με την κατάσταση», γράφει ο Berlusconi.
Στη συνέχεια αναφέρει η Il Giornale, σε προδημοσίευση μέρους της συνέντευξης, ότι ο αρχηγός του κόμματος Forza Italia κουνάει το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο λέει ότι «έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση».
«Ο Τσίπρας εκπροσωπεί την χειρότερη Αριστερά, ένα μίγμα ιδεολογίας και αντικαπιταλιστικής δημαγωγίας με καταστροφικές επιπτώσεις», υποστηρίζει ο Berlusconi.
«Αλλά πότε είμαστε σωστοί σε αυτό;
Γιατί οι Έλληνες εξέλεξαν τον Τσίπρα;
Γιατί πολλοί Ισπανοί ψηφίζουν τους Podemos, πολλοί Ιταλοί τον Grillo και πολλοί Γάλλοι την Marine Le Pen;
Γιατί αυτή η Ευρώπη οδηγεί σε κατάρρευση το ευρωπαϊκό όνειρο», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης