Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Le Monde: Η Merkel στοιχηματίζει στην επικράτηση του ΝΑΙ και την πτώση Τσίπρα - Διαφωνεί ο Hollande, ήθελε συμφωνία

Le Monde: Η Merkel στοιχηματίζει στην επικράτηση του ΝΑΙ και την πτώση Τσίπρα - Διαφωνεί ο Hollande, ήθελε συμφωνία
Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande και η Καγκελάριος Merkel, έδειξαν σαφώς τη διαφορά των απόψεων τους στο θέμα της διάσωσης της Ελλάδας
Η κυβέρνηση της Γερμανίας στοιχηματίζει ότι θα επικρατήσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, γεγονός που θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και για αυτό δεν διαπραγματεύεται.
Τα παραπάνω υποστηρίζουν ευρωπαϊκοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Σύμφωνα με τη Monde, για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande και η Καγκελάριος Merkel, έδειξαν σαφώς τη διαφορά των απόψεων τους στο θέμα της διάσωσης της Ελλάδας.
Στο περιθώριο μιας επίσκεψης στη Λυών, ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε: «Πρέπει να είμαι σαφής: η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως, δεν μπορεί να αναβληθεί».
Για τον Hollande, ούτε λόγος για αναμονή του δημοψηφίσματος.
«Θέλω να μπορέσουμε να βρούμε μια συμφωνία βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων. Πρέπει να βρεθεί πριν από το δημοψήφισμα, αυτή δεν θα έχει πια μεγάλη σημασία μετά το δημοψήφισμα.
Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε το δημοψήφισμα θα έχει τις συνέπειες που ξέρουμε».
Οι δηλώσεις του διατυπώνονται στον αντίποδα της θέσης της γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία απέρριψε τη Δευτέρα στις 29 Ιουνίου, ενώπιον των βουλευτών του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), κάθε πιθανότητα επανάληψης των διαπραγματεύσεων πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Για τη Merkel, νέες συνομιλίες είναι πιθανές μόνο αν το δημοψήφισμα ματαιωθεί ή το "ναι" επικρατήσει.
«Η αλλαγή στον τόνο του προέδρου Hollande ξάφνιασε το Βερολίνο.
Ουδέποτε από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο Hollande είχε θέσει το πολιτικό του βάρος στην πλάστιγγα έναντι της Merkel» γράφει.
Η απόκλιση των απόψεων του Παρισιού και του Βερολίνου καταγράφεται σε μια στιγμή πολύ μεγάλης έντασης.
Η Γαλλία που φοβάται απρόβλεπτες συνέπειες από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θέλει να πιστεύει ότι είναι ακόμη δυνατόν να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης.
Εξ ου και οι προσπάθειες του Francois Hollande να πείσει τον Έλληνα πρωθυπουργό να ματαιώσει το δημοψήφισμα ή τουλάχιστον να μην κάνει εκστρατεία υπέρ του "όχι" στις ευρωπαϊκές προτάσεις, σύμφωνα με τον γάλλο αξιωματούχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης