Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Nτόμινο πολιτικών εξελίξεων, με επικράτηση του ναι στο δημοψήφισμα - Όλα τα σενάρια

Guardian: Nτόμινο πολιτικών εξελίξεων, με επικράτηση του ναι στο δημοψήφισμα - Όλα τα σενάρια
Η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη, πως θα παραιτηθεί εάν επικρατήσει το ναι, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα
Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων θα προκαλέσει τυχόν επικράτηση του ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η Guardian, που παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, εάν επικρατήσει το ναι στο δημοψήφισμα, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές στην Ελλάδα, με τον ρόλο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση να τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.
Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει το δημοψήφισμα, επικράτηση του ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα καταστήσει καθόλα απίθανη την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία.
Μεταξύ των πλέον πιθανών σεναρίων για την επόμενη μέρα, συμπεριλαμβάνονται:
- εκλογές
- σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας
- σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών
Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, πως θα παραιτηθεί εάν επικρατήσει το ναι, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα μετά την Κυριακή.
Εάν παραιτηθεί ο Γ. Βαρουφάκης, πιθανότατα θα είναι θέμα χρόνου να παραιτηθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης