Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Οι Έλληνες προετοιμάζονται για ένα δημοψήφισμα – ορόσημο όπως το 1974

Bloomberg: Οι Έλληνες προετοιμάζονται για ένα δημοψήφισμα – ορόσημο όπως το 1974
Όπως σχολιάζει με «τις τράπεζες κλειστές και τα ταμεία να στεγνώνουν η Ελλάδα διοργανώνει βιαστικά μια ψηφοφορία που δεν έχει την οικονομική πολυτέλεια να καλύψει» 
Στην τελευταία φορά που διενεργήθηκε δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το 1974 σχετικά με την επιστροφή ή όχι του βασιλιά στη χώρα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg κατά το οποίο το σημερινό δημοψήφισμα είναι τόσο σημαντικό όπως τότε.
Όπως σχολιάζει με «τις τράπεζες κλειστές και τα ταμεία να στεγνώνουν η Ελλάδα διοργανώνει βιαστικά μια ψηφοφορία που δεν έχει την οικονομική πολυτέλεια να καλύψει» και συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν είναι μόνο ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά ότι θα μπορούσε μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στα ασταθή οικονομικά της χώρας».
Επίσης αναφέρεται στο κόστος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών θα ανέλθει σε περίπου 20 εκατ. ευρώ ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι μπορεί και να κοστίσει έως και 120 εκατ. ευρώ, επικαλούμενοι μια μελέτη του υπουργείου Οικονομικών το 2011.
Εξάλλου, προσθέτει, αρκετοί Έλληνες θα επιβαρυνθούν με έξοδα μετακίνησης για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, πέντε μήνες μετά την τελευταία φορά που κλήθηκαν να πάνε να ψηφίσουν, και σημειώνει ότι και αυτό καθίσταται πιο δύσκολο σήμερα με την επιβολή ορίου ανάληψης μετρητών.
Το Bloomberg στέκεται ακόμα στο γεγονός ότι από το 2010 έχουν διενεργηθεί τρεις φορές εθνικές εκλογές αφότου υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο.
Ακόμα κάνει αναφορές στις αντιδράσεις από πλευράς συνταγματολόγων και δικηγόρων σχετικά με την εγκυρότητα του δημοψηφίσματος αλλά και του σύντομου χρόνου μεταξύ της ανακοίνωσής του και διεξαγωγής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης